lauantai 1. lokakuuta 2011

Lokakuu.

Täällä kotivastaavina viikko oltu ex kodissamme, josta kymmenkunta vuotta sitten kirkolle muutettiin. Nykyisäntäväki kahden viikon Amerikan matkalla ja me täällä ukulin kanssa huoltojoukkona. Siksipä ei nyt sitä vuosikalenteriakaan josta kuunvaihteissa kuvia näpin tänne sivustolle.
Eilisissä pihan syyssiivoissa katsastin pihapiirin liki olevalle pellolle, ihmetellen kirkkaan keltaisia pisteitä viherryksen seassa.
Menin lähemmin tutkailemaan kauas hehkuvia keltakukkia ja kevätkesän voikukkiahan ne.
Jokaisessa kukkasessa pöristi kimalainen. Huomasin että keltaväri kysyttyä näin syyslokakuulla.
Taitoin marja-aroniasta oksan todistaakseni ettei kukkakimppuni humpuukia, vaan aito syyskimppu siinä.
Ovathan arvossaan aurinkopäivät, niin on pitkään sadellut meidän leveyksillä. Kaikki purot ja joet kukkurillaan vettä, pelloillekin noussut ja monelta mätäni perunat maahan. Taitaa ensi talven pottupussi olla ylemmässä kurssissa entiseen verrattuna. Kaurapuiminenkin pojaltamme keskeytyi puimuirin upotessa märkään liejuun. Viljelijä kautta aikojen ollut luonnon armoilla. Eipä siinä auta kuin alistua ja tyytyä siihen että kun parhaansa yrittään, muuta ei voi.
Posted by Picasa

4 kommenttia:

 1. Näinhän se on, että viljelijä on säiden armoilla. Voi vain toivoa, että sateet lakkaavat. Ihanan iloisen värisiä nuo voikukat, paljon niitä löysitkin näin syksyllä vielä! Mukavaa viikonloppua teille sinne entiseen kotiinne!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sirkka!
  Kun viikon täällä nyt asustellut ja kokenut valtavan työmäärän niin mieluusti taas sinne "vanhainkotiin"(tyttären pojan nimike nykykodillemme)menee takaisin.Meillä pyhänseudussa vahdinvaihto tänne, miniän isä tulossa seuraavaksi viikoksi.
  Sitä yhäti ihmettelen ettei minulla kaipuuta entisiin asuinosoitteisiin, vaan sen todennut että siellä on koti jossa hyvä olla ja elää.
  Mukavahan täälläkin on ollut ahkeroidessa,siivousyllätystä sisällä ja ulkona.Toivon ettei nykyisäntäpari pahakseen pane vaikka tehtykin ylläriä.Taas heidän omaan tiukkaan työremmiinsä astuttava,joten kodinhoidoille ei isommin aikaa.

  VastaaPoista
 3. Iloinen voikukkakimppu!
  Kyllä on harmi, että perunat jää maahan ja korjuut keskeytyvät. Säiden armoilla on viljely näillä leveysasteillä.
  Vaihtelu virkistää, sitten on kiva palata taas nykykotiin. Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Anja!
  Mummeli surffaa kirkonkylän ja peräkylän väliä. Teinineidit liikekannalla,aivan johonkin päin meno.Tiukkanakin heille olen, sanoin ettei metriäkään kyytiä ennekuin omat huoneet siivottu. Kiristystähän tämä, mutta siivon jälkeen mummu halitti neitokaisia,ja yhdessä ihailtiin siistejä bokseja.
  Ihanan aurinkoinen päivä, niin metsään mielisi, mutta tuntuu ettei nyt mahiksia.

  VastaaPoista