keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Syysväreilyä pihamaalla.

Niukanlaisesti pihallamme värileiskuntaa, mutta vähäinen sen kauniimmalta vaikuttaakin. Edelliskesänä kolme jalompaa villiviiniä harjateräsverkkokehään istutin, mutta kun eivät näyttäneet keväällä heti elonmerkkejä niin ostin sitä tavallista, kestävämpää villiviiniä yhden kappaleen keskelle verkkotelinettä.
No, kun kesä kerkis, nousivat nuo jalommatkin. Arvasin niille tulevan ahtaan paikan, joten istutin männyn juurelle tuon myöhäisheränneen. Nätiltähän tuo tuossa näyttää. Aika näyttää kestääkö kilpailua männyn kanssa.


Nuo Purppurahappomarjatkin näyttää sööteiltä harmaata sepeliä vasten. Harmi vain kun sadepäivä taaskin kuvauksessa.Auringossa väreilevät vieläkin kauniimmin.

Pistin oikein pääni piikkiseen pensaaneen ja otin tällaisen sisäkuvan. Siinä on kirjavaa väripalettia kyllin. Luoja ei värejä säästele.


Marja-aroniakin siinä sirosti sievistelee omalla syysvärillään.

Jokohan Ruusukvittenit olisivat hillokelpoisia.Taitaa talvi ehättää ennenkuin kaikki hedelmät keltaisia. Vihreällä matonkuteella yritin hedelmäkotia kohottaa maarajasta. Keltaisimmat tosin jo poimin ja tänään keitän hilloksi.
Tässäpä meidän pihan väriläikät olivatkin. Jospa tulevina vuosina lisääntyisivät.
Posted by Picasa

10 kommenttia:

 1. Kyllä on värikkäitä syyskuvia.
  Ihainen katselee näitä.

  VastaaPoista
 2. Räiskyviä värejä on pihallasi! Miten ihmeessä rosenkvittenisi tuottavat noin paljon hedelmiä! Minä sain vaan kaksi pikkuruista vihertävää ja kivikovaa!
  Onnea tämän päivän johdosta sinulle, ystäväiseni!

  VastaaPoista
 3. Kiitokset Sylvi ja Anja!
  Kivikovia kvittenin hedelmät, mutta toivottavasti keittäen pehmenevät. Tosi paljon niissä hedelmiä, kun vain kellastuisivat ennen pakkasia.
  Tässä kuumeisesti pakkailen huomenaamun aikaiseen matkantekoon. Illalla vielä se synnytyskurssi(kuvanveisto) ja housulahkeitten lyhennykset, sitä kun on matami niin joutuu niin isoiset ostaa etteä puolimetriä.. lyhennettävä.Kiitos Onnesta!

  VastaaPoista
 4. Voi mahtava, kyllä on väriloistoa:)

  VastaaPoista
 5. Happomarjat harmaalla hivelevät kauniina silmää:)

  VastaaPoista
 6. Ritvalle ja Irmalle kiitos!
  Todellakaan mitään runsasta väritarjontaa ei meidän pihatsulla, mutta nämä senkin edestä ilahduttaa.
  Sepeliä vasten kauniita pensaat vaikka normaaliväreissäkin, lilahtavanpunaisena yleensä, syksyn tullen sitten sievistelevät.

  VastaaPoista
 7. Kyllä on värikästä pihassanne! Kauniita syysvärejä. Villiviini minullakin punastelee, samoin tuo happomarja.

  VastaaPoista
 8. On todella värikästä kun vertaa meidän pihaamme... täällä lähellä merta ei vielä juurikaan ruskaa näy! Toivottavasti ei syysmyrsky vie lehtiä ennenkuin on saanut väriloistoa ihailla!!

  VastaaPoista
 9. Kaunista väriloistoa.

  Toivotaan, että saamme nauttia näistä syyspäivistä pitkään ja ihailla värikästä luontoa. Talven aika ei ole vielä.

  VastaaPoista
 10. Sirkka, Ritva ja Eila. kiitos teille!
  Mieluisia väripilkkujahan nuo kotopihan kaunistuksetkin. Viikon Kreikan matkalta tultiin,eksoottisa värejä sielläkin, vaikka syysaika jo kukkaloistoa karsinutkin.
  Kotiin aina hyvä tulla.
  Kaunista syksyä teillekin!

  VastaaPoista