sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Viikko ex-kotivahtina.

Reilu viikko on pidetty vahtia täällä entisessä kodissamme, nykyasujien lomalla ollessa.
Ukkokullalle on riittänyt turkistarhalla hommia päiviksi pitkiksi. Itse ahkeroin syyssiivoja lomalaisten kotiinpaluun yllätykseksi.
Toisille lapsille olen talvimarjat poiminut niin tasapuolisuuden nimissä ajattelin siivoilla esikoispojan perheelle.
Nämä kuvat on otettu kesämmällä. Nyt puut alastomampia ja kukkaset kuihduksissa.


Entinen kotimme oli paritalo. Me asuimme tässä lähipäädyssä appivanhemmat toisessa. Pojan perhe avasi väliseinän ja yhdisti huoneistot. Nyt on lääniä ja siivottavaa. Ikkunapesuakin paljolti. Kymmenen normaali-ikkunaa, kuusi pesupintaa per aukko. Kahden olkkarin ikkunat, lattiasta kattoon oli 70-luvun trendi, lisänä vielä lasitettu iso terassi.
Ajatus minulla ahkeroida ikkunat puhtaaksi, vaan käteni oli toista mieltä .Reilun puolen verran sain pestyä, kun oikean olkapään revennyt kiertjäkalvosin pani stopin ylöspäin työskentelyyn. No, alaspäin voinee touhailla ja siis pihapuuhiin.

Tuossa menee entisen navettapolkuni paikka, nyttemmin laatoitettu ja käytäväreunat navettakarsinoiden ritiläpalkkeja. Muutoin tuo sisäänkäynti yksi murheenkryyni. Niin lämmin ja suojaisa paikka kärpästen kyttäillä oviaukaisuja.Ei edes syysmyrskyllä yhtään tuulenvirettä siihen sovi. Kaksi sinivalokärpäspyydystä napsii lentäväisiä ja joka oviaukaisusta niitä sisätiloihinkin tulee. Piku, kultainennoutaja vehtaa ees taas oviaukosta ja päästää muassaan siivekkäät sisätiloihin. Jonkinlainen "tuulimylly" tuohon keksittävä, että hiukan helppais ikkunapesu.

Olen saattanut kyllä aiemminkin näitä kuvia blogittaa, sori jos niin, mutta kerrataanpa nytten uudestaan.Tuossa taustassa mukulakivistä muuraamani grilli, nyt jo takaa sammaloitunut. Muistuttaa siis että muuraajakin vanhentunut aikamoisesti. Koristekäytössä nykyään, eihän hiiligrilliä nuoremmat nykyään käytä, on kaasu-ja sähkögrillit.

Tuolla taustalla "Viihdekeskus Sontala" kirvesmies nimitti rantasaunan uima-altaineen tuolla osuvalla nimellä. Onhan tonttina entinen tunkio navetan päädyssä. Siellä se nököttää minun kasvihuoneenikin, jota hiukan ikävöin. Aamunavetan jälkeen aina kipaisin katossa olevia kastepisaroita katsomassa. Kastepisarat lapsuusmuistoina taimilavoista, niin voimakas ja kaunis muisto että vanhanakin vielä elähdyttää.
Tänään meillä vahdinvaihto kotimiehissä. Miniän isä tulee tulevalle viikolle kotivahdiksi.
Meilläkin lomallelähtöpuuhat odottaa. Edessä elämämme ensimmäinen etelänmatka, aiemmin ollut suuntana aina pohjoinen.
Posted by Picasa

8 kommenttia:

 1. Kyllä on komeat oltavat ollut sinulla ja nyt poikasi perheellä:)

  VastaaPoista
 2. Yhdyn edelliseen kommenttiin! Avarat ovat tilat. Ymmärrän, että haikeuskin täyttää mielen. Mutta hauskaa kun pääsette lomalle etelään! Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Irma ja Sirkka!
  Meidän tuolla Harjunpäässä elellessä oli vain tuo toinen pääty ja aivan riittämiin siinä.
  Nyt kotiuduimme tänne "vanhainkodille" ja kyllä tuntuu mukavalta. Mukavasti sain pihatyötkin tehtyä poudalla, taas meillä sataa. Hyvä mieli ja nyt orintoituminen aurinkolomaan, toivottavasti.

  VastaaPoista
 5. Hei SinikkaHelena.

  On siinä lääniä kerrakseen tuossa kauniissa talossa.
  Onpa kiva nimi tuolla rantasaunalla.

  Oikein ihanaa lomaa teille sinne etelän lämpöön.

  Unohda arjen kiireet ja kerää voimia tulevaa talvea varten.

  VastaaPoista
 6. Kyllä on kaunis talo,pihapiirikin niin viehähtävä,kiitos kun kävit blokissani,hyvää lomaa<3

  VastaaPoista
 7. Eila ja Ritva, kiitos!
  Tuolla" Viihdekeskus Sontalassa",12m pitkä uima-allas ja kylpytynnöri. Altaan veden saa lämmitettyä.Oikein hyvä rentoutumismahdollisuus kun ei uimapaikkaa muutoin likistöllä. Turkistarhalla paljolti hikistä ja pölyistäkin puuhaa, siis ihana saada kylpeä ja rentoutua joskus.
  Kiitos lomatoivotuksista! Onneksi meidän nuorta kaartia lähtee huoltamaan mummua ja vaaria, meillä kun ei kokemusta ulkomaanmatkailusta.

  VastaaPoista
 8. Olipas kiva nähdä kuvia entisestä kodistasi.... todella hienon rentoutumispaikan ovat nuoret keksineet.... lujilla ovat työnsä kanssa ja mukavaa kun voi kotosalla renoutua! Te pääsette nyt sitten oikein etelän lämpöön, tai siis olette jo siellä. Toivottavasti nautitte joka hetkestä!

  VastaaPoista