keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Sadepäivän maaseuturetki.

Maaseuturetki mm.Lappan kylään tarkoitettuun kävelykierrokseen, surkastui kovan tuulen ja sateen vuoksi. Paikallisista putiikeista ostetut sateensuojat vääntyivät monelta vinksin-vonksin tuulen riepottelussa, ja mukana olleet varavaatteet olivat kurssissa. Siinä tyttäremme teinipoikiensa ja veljen tyttären kanssa seisomassa räystään alla. Paikalliset asukkaan iloitsivat sateesta, ei kuulemma sitten kevään oltukaan vettä saatu. Opas kertoi että sateenjälkeiset tuoksut monien yrttikasvienkin virkistymisestä huumaavia. Taivaankaste tarpeellista kaikkialla.

Siinäpä pesueemme pienimmät niin sulassa sovussa saman varjon alla. Tulihan toki yhteenottojakin serkuksilla reissurähjääntymisen sivutuotteena. Sadeko vai mummelin käsitärinä kameroinnissa, syy kuvan epätarkkuuteen..

Ruokailimme idyllisessä ravintolassa, läheisen porrastetun vesiputouksen solinaa kuunnellen.
Mielenkiintoisia uusia makuja kokeilimme eri ruokapaikoissa.Elämyksiä nekin kaikki tyynni

Näitä somia porrastuksia useita ruokatavernan lähistöllä. Ilman kosteus tuolla porrastettujen vesiputouksien äärellä säilyttänyt hersyvän vehreyden näissä maisemissa, vaikka muualla olikin kuivuushaitat jonkin verran nähtävissä.

Niin mielenkiintoisia kiviseinämiä joka puolella ja noita ihania viherkasveja joita me sisäruukuissamme yritämme rakkauden ja substralin ansiosta pitää hengissä. Minulla eivät kukoista niilläkään. Täällähän ne ovat kotonaan ja hyvinvoivia.

Söpöliinejä pikku siltoja käyskennellä jälkeen ruokailun. Joskus täytynee yrittää akvarellina ikuistaa, ja niin taas muistella matkaa.


Tämä ötökkäinen tuli tiellä vastaamme ruokailupaikalta tullessamme ja sekös meitä hämmästytti ja kummastutti. Jonkun sortin rapuhan se, tämä linssilude.
Posted by Picasa

3 kommenttia:

 1. Taas ihania kuvia,kylläpä on aikamoinen ötökkä<3

  VastaaPoista
 2. Hei Ritva, kyllä oli rapuraukalla ihmettelijöitä, toivottavasti pääsi veteen, ei uskallettu sitä avittaa.
  Vielä olisi matkakuvia jos jaksatte hetken pysyä mukana....

  VastaaPoista
 3. Voin kuvitella miten ihanaa teillä onkaan ollut porukalla näin kivassa paikassa ! Onkohan rapu karannut keittiöstä vai oliko ranta niin lähellä että aallot heittäneet ???

  VastaaPoista