perjantai 1. toukokuuta 2009

Läppäri

Yllätin jälkikasvuni kertakaikkiaan kun ilmoitin että suunnittelen tietokoneen hankintaa.
Tyttären poikakin silmät kirkkaina ihmettelemään,"Vautsi,,hommaatko sinä mummu tietsikan,osta sitten sellainen läppäri".
Kohteliaasti myös sanoi,"kyllä minä sitten mummu sinua opetan".Hetken katsoi pitkään ja totesi,"jos sinä et kumminkaan opi.tulkoon joku muu sitten neuvomaan".
Nuo lastenlapset ovat niin aitoja,ja ihania,sanovat suoraan mitä ajattelevat.
Niinpä vävy sitten anopille hankki koneen.Olisi siinä tietsikkaliikkeen myyjillä ollut lystissään pitelemistä kun meikä mummeli olisi mennyt Läppäri merkkistä konetta ostamaan.
Se kun tuo tietokone sanastokin aivan kuin vierasta kieltä ikäihmisen korviin.
On siinä jälkipolvella monta hauskaa hetkeä ollut kun mummeli on koneen kanssa töpeksinyt.
Kuopuspoikani lähetti tyttärensä kuvia mummulle sähköpostissa ja minä niitä sitten tulostamaan.Vasiten pakan tulostuspaperiakin kirjakaupasta kävin ostamassa. Innolla sitten tulostamaan tytön kuvia,enhän aikoihin prinsessaa ollut nähnyt.
Tulostin raksutti ja sylki sisuksistaan paperiarkkeja.Jotain sohvatyynyn nurkkaa vaan pukkasi tulemaan kaikenaikaa,eikä tyttösen kasvoja näkynyt lainkaan.Minulle hätä että koko pakka paperia haaskaantuu,eikä kunnon kuvaa ala tulla.
Mikäpä nyt keinoksi,en ollenkaan osannut toimintaa lopettaa.Hädissäni vedin kaikki piuhat irti ja loppuihan tulostus,ainakin sillä kertaa.
Kun koneen käynnistin,homma jatkui..
Onhan minulla toki mikrotukijoukkue,lastenlapset,kummilapset,ystävät ja kuka kulloinkin,käytettävissä.
Taktikoin niin että yritän vuorotella apureitani,etteivät vallan hermostu oppimishitauteeni.Sitä kun vanha ihminen oppii vain tekemällä,siis riittävästi toistoja,ennenkuin homma hahmottuu.
Sinänsä hauskaa ja mielenkiintoistakin koettaa vanhoilla päivillä vielä jotain oppia.Sellainen seikka kyllä tunnustettava että jopa pikanitrojakin olen joutunut nappaamaan kun niin mennyt hermo töpeksinnöissäni.
Olen sen ikäluokan ihminen,että tämä nykytekniikka oudostuttaa,käytännön asiat hoituu paremmin.Mukavaa taasen se että nuoret avittaa näissä teknillisissä asioissa.Tarvitsemme toinen toisiamme sukupolvien ketjussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti