tiistai 1. marraskuuta 2011

Marraskuu.

Lokakuun loppuviikoilla tepastelin blogissani muistellen Kreetan aurinkorantoja.
Tämä talvinen Sven Svanbäckin grafiikkavedos aloittaa tämän marraskuun.
Meillä ei sentään kuvanlaista, ei, maa viheriöi, ja aurinkoinenkin hymyilee kuuden plusasteen kanssa.
Onhan noita sateita, sumuja aivan riittämiin ollutkin, joten auringon vierailu todellakin tervetullut.
Tokihan maisemat kokisi valaistumisen lumipeitteen myötä. Autoiluun iltapimeällä sateessa oma oppimisensa.
Miksikö nyt autoilun asiaksi otin, siksipä varmaan kun eilen sain ystäväni Focuksen preparoinnista ja maalauksilta.
Ilmassa pientä jännityksen tuntua, nääs, mummelilla kortti katkolla. Jos lähiaikoina naarmutan kulkupeliäni, joudun kävelykerhoon. Ei auttanut edes vetoaminen taiteellisuuteeni, tähän uuteen esille tulleeseen muotoilijankin mahdollisuuteen.
Takaraivooni traumana jäi viimeinen peräpuskurin kolhaisu. Joka kerran kun ajopelilläni peräännyn ,mielessä, kohta kolahtaa.
Armas ukkokultani kehoitti tosin aktivoimaan näköaistia kuuloa enempi. Kuulemma näkeminen olennaisempaa autoilussa.
Eikös vain olekin minulla VIISAS mies?

Puuhailimme viikonloppuna vielä pihatsulla peitellen vesiaiheen ja omppupuut sai pupuverkot.Viimeisiä lehtiä vielä kyyrättiin kompostoriin ja luvattiin talven tulla.
Vaan mitä vielä, uudistetussa perennapenkissä kevätesikko kukkii ja muutkin perennat hyvinvoi.
Alakuvassa lempeästi kukkiva lemmikki tuolta tontinvierustalta "Herran hallusta" lempeästi hymyää ja ilostuttaa vaatimattomalla olemuksellaan.
Muuten, kaiken aikaa kenkkuillut tämä blogittaminen, enkä saanut tekstiä asettumaan lemmikkikuvan alapuolelle.Olkoot siis yläpuolella...
Mukavahan tämä, että talvi lyhenee ainakin täältä alkupäästä, kevät sitten kertoo ajallaan, lyheneekö vai pitkittyykö sieltä päästä.
Kauniita alkutalven kukkijoita teidän toistenkin blogeissa olen ihmetellen ihastellut.
Siispä, kauniisti kukkivaa alkutalvea ystävät!
Posted by Picasa

11 kommenttia:

 1. Kauniisti sinulla viellä kukivat,kyllä nyt riittää puuhastelua puutarhassa,ei kyllä uskoisi että on marrakuu,kun on lämmitä 10 astetta aurinko paistaa.Mukavaa marraskuuta<3

  VastaaPoista
 2. Ritva,kiitos sinulle!
  Nautiskellaan todellakin lämpöisitä keleistä näin marraskuulla!

  VastaaPoista
 3. Hei SinikkaHelena.

  Ja anteeksi kun en ole kerennyt kommentoimaan niitä sinun etelän matkasi kuvia. Olen ne kyllä katsellut. Kauniita kuvia olet ottanut muistoksi.

  Ihmeellistä, kun kukkaset noin nätisti vielä kukkivat näin marraskuussakin. Ja on kiva, kun vielä tuota lämpöä riittää ulkonakin.

  Hyvää alkavaa marraskuuta sinulle.

  VastaaPoista
 4. Meilläkin kevätesikot kukkii sanotaanko ja vai taas.
  Ja Sinivuokoissa on jo nuput tulossa.
  Meillä ei kesälläkään ollut paljoa lämpimämpää kuin nyt jotenka saamme takaisin tästä marraskuun lämmöstä.

  Oikein mukavia nautinnollisia päiviä sinulle!

  VastaaPoista
 5. Eila;mukava että teit matkaa kanssani vieä Kreetalle! Kuten kerroin, eka etelänmatkamme ja siksipä niin ainutlaatuinen elämys.

  Sylvi;kymmenessä lämpöasteessa meilläkin iloitaan alkavasta marraskuusta. On maailma mallillaan.
  Mieluisia marrapäiviä sinulle ja Eilalle!

  VastaaPoista
 6. Hymyn sai huulilleni tuo kertomuksesti Focuksen preparoinnista! Peruuttaminen on miesten mukaan aina naiskuskeille iso ongelma. Ja onhan ne miehetkin takapuskuria pökänneet, ei muuten olisi uudemmissa kulkuneuvoissa peruutuskameran silmää. Minä käsittelen uutta Micraani nyt ihan silkkihansikkain, en antaisi sitä edes prinssipuolison reissuun, hih. No, ei siinäkään peruutussilmää ole, itse on käännettävä päätä kuin peikkotanssissa.

  Toisaalta on ihanat nämä lehmänhenkäyksen lämpimät aamut, vaikkakin marraskuu. Kohta meille varmaan tule kevät ja talvi hypätään kokonaan yli! Ainakin mitä luonnossa on nähtävissä, lemmikit, esikot, rentukat jne.
  Mutta illat pimenevät säkkipimeiksi kun ei ole lunta. Suo siellä, vetelä täällä, sanoisi vanhakansa.

  VastaaPoista
 7. Hei Anja, kiitos ymmärryksestäsi autoiluni suhteen!
  Eilen jo kävin kaupungissa. Hymyilytti erään emännä kertoilu että niin valmiiksi kirkonkyläreissunsakin suunnittelee ettei tarvetta peruutella. Kaupunki reissuun ei sellaista suunnittelumahista, parkkipaikat peruuttamisen vaativat.
  Toivottavasti suttaantuu liikkuminen nelirattaisella ettei kävelykerholaiseksi joutune. Minulle riittäköön vesikävely kun sauvakävelykään ei oikein luonnistu tuon kätösen takia.
  Hyvät sulle!

  VastaaPoista
 8. Hyvä kuski oot Sinikka, minulla paljon kokemusta...kiitollisen olen kyytiisi istahtant eräänkin kerran, itse kun en rattiin uskalla ollenkaan!!!
  On tämä ihmeellinen syksy, meillä myös kesäkukat kukkivat täyttä päätä ??? mukavaahan tämä on, tulisi sitten heti lumi ja kunnon talvi, eikä pitkää kurakeliä !

  VastaaPoista
 9. Kiitos Ritva!
  Sinähän minun navigaattorina yleensä saat(joudut)olla, niinkuin illallakin kotiportillasi olisit saanut sanoa"olet saapunut kohteeseen".
  Samaiset talventulotoiveet monella, että lunta ja pientä pakkasta sitten kun on tullakseen.
  Hyvä päivä sinulle!

  VastaaPoista
 10. On ollut hyvät kelit puuhastelulle pihassa! Ja hyvin kukkasi vielä kukoistavat:) On sen puoleen ollut mukava syksy. Lunta en kaipaa ollenkaan. Enkä pakkasia, jolloin joutuu autoa sulattelemaan liikennekelpoiseksi saamiseksi. Hyvää marraskuun jatkoa!

  VastaaPoista
 11. Kiitos Sirkka! Samat aatokset minullakin talven suhteen.Jokaisesta plusasteen päivästä iloitsen. Mitä lie luomakunta mieltä asiasta, keväthän sen näyttää.
  Mieluisaa marraskuuta sinulle!

  VastaaPoista