maanantai 21. marraskuuta 2011

Tampereen Käsityömessut.

Viikonloppu vilahti viihteellä. Perjantai-iltaa piristi pikkujoulu Pasaati ravintolassa Kokkolan kuvataideyhdistyksen porukalla. Nautimme perinteisen jouluaterian, torttukahvit jälkkärinä, joululaulut ja pukinpaketit myös ohjelmassa.
Aikaisin lauantaiaamuna ahtauduttiin kahteen linjuriin Kokkolan Työväenopiston porukalla.
Ilo nähdä niin paljon käsityökiinnostuneita naisia, muutama miehenpuolikin mukana.
Menomatkalla kahvittelimme Jalasjärven Juustoportilla jatkaen siitä matkaa "messuamaan".
Jo oli perillä porukkaa, valtava vaellus kohti Tampereen Pirkkahallia.
Menomatkalla jo lyöttäydyin mieheni serkun vanaveteen. Seurasin häntä kuin hai laivaa. Vähemmässäkin ihmismassassa minä panikoin.
Lahjoin lounaalla tämän turvallisen navigaattorini, toivoen ettei tympäänny peesaamiseeni.
Kun oli kierrelty päällisin puolin A,B,C ja D hallit, selkäni kieltäytyi käveleskelystä.
Niinpä navigaattorini sai hetken mennä omia menojaan, lupasi noutaa minut kierrokselta palattuaan.
Parkkipaikakseni löysinkin Strömsö areenaan. Siinä mukava huilia hetki ja istuen seurata Strömsöläisten syysastelmien tekoa.
Huomasin että jemmastani kaikki tarvittavat tykötarpeet löytyisi, vaan jäänee tältä syksyltä asetelmat,,sitten joskus.
Strömsö aiheita sai kuvata, muulla messualueella kameraboikotti. Oltaiskohan syyllistytty tyylivakauksiin filmatessamme?

Taas on totisesti takunnut tämä blogitus.Monta yritystä sivulle ollut. Kotvan teksti kuvien kera ollut ja pian kuvat karanneet jo julkistetusta osiosta.
Nytkään ei teksti suostu alemman kuvan alle,,olkoon sitten päällä, en jaksa taistella. Taas mentävä johonkin gurukäsittelyyn tämän myllyn kanssa ja itsekin terapian tarpeessa kun menee hermot.
Niin, jo menomatkalla lupasin itselleni että mitään tarvikkeita en sitten hamstraa, minulla askarrusmatskua muillekin myydä.
Mutta, alakuvan aparaatilla tehtiin paperinaruputkiloa ja kuvittelin että tuo voisi pelittää kuparilankakranssin teossa. Ottaa niin vietävästi nivelrikkonäppeihin puikkokudonta ja virkkauskin kuparilangasta.
Olihan siinä työnäytöskin meneillään mutta eihän meikäläinen tynkä mitään nähnyt kun ei kurotusta ihmismuurin ylitse.
Ostokseni sentään sain maksettua jonkun kookkaamman naisihmisen kainalon alta ja ei kun menoksi, navigaattorikin jo siellä kaukana ja kiireesti peesiin.
Kotona avasin härvelipaketin ja kiukustuin, ei suomen sanaa ohjeistuksessa. Itseeni kai enepi petyin, enhän minä lue enkä puhu kielillä.
Taitaako sitten tositaidokkaat tekijät vieraat kieletkin,, todennäköisesti..
Illantullen sitten kotimatkalle lähtö, voi hertsileijaa sitä kansainvaellusta, oli siinä liikekannalla kulkijoita. Linjuriletkaakin kuin rekkaa Venäjän rajanpinnassa.
Ei se nyt aivan hukkareissu ollut, menomatkalla valmistui vasemman käden lapanen ja tulomatkalla oikea.

Liekö minulla menossa joku "juoksuaika" kun viihdettä näin kasautuu, aiempina aikoinahan ei puhettakaan mihinkään syyskauden menoihin. Nyt taitaa tulla tasausta menneeseen.
Vielä tiedossa pippaloita, pikkijoulukeikkaa pukkaa. Pyydettiin naisten pikkujouluun huumorinheittäjäksi. Aiemminkin naisia nauratin mokakokemuksillani, jä tykästyivät kuulemaan että kuinka tomppeli oikein olen. Siinähän ei loukkaa ketää kun itseironiallaan muita viihdyttää.
Kun vielä hupasketsaamalla juhla-aterian tienaa tällainen eläkemummo, niin ei huono.
Moniaasti jo olen kasvoni menettänyt, mitäpä siinä, valahtakoon loputkin. Ei tässä korkealta putoa, jos luudan päältä lattialle, kuten sanonta.
Onneksi tyttären poikakin pikkujoulukeikalle mummun kanssa tulossa, jospa hän laulaen ja musisoiden mummonkin kasvot kohottaa..ja ennenkaikkea viihdyttää joulujuhlijoita.
Posted by Picasa

8 kommenttia:

 1. Varmasti oli monenmoista katseltavaa ja ihailtavaa siellä messuilla. Aikaa vain tarvitsisi, jotta ehtisi kaiken mielenkiintoisen toteuttaa. Itse en messuille päässyt, mutta jos vaikka ensi vuonna. Tuota kudontarengasta olen minäkin ihaillut, kun omat näppini eivät paperilangan kutomista kestäneet. Kerroppa sitten, kuinka se toimii ja onko ostamisen arvoinen kapine.
  Niin kauniita käsitöitä olet saanut aikaan, huivejasi ihailin aikaisemmassa kirjoituksessa. Minullakin on tuota "verkkolankaa", mutta empä ole vielä aloittanut.
  Minäkin tästä suuntaan askarteluliikkeeseen ostoksille, jotta saisi jotakin jouluista askarreltavaa tuon tyttösen kanssa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kulta naapuri!
  Tule käymään ja tulkkaamaan tuota ohjetta. Saat toki lainata "härveliä". Minulla sinulle ompelutilkkujakin kun kutomahuoneeni viimein tyhjäsin ex kodistamme.
  Taas on monta rautaa tulessa ettei tunnu valmistuvan mitään.. nähdään!

  VastaaPoista
 3. Kyllähän noilla messuilla on mukava käydä,sieltä löytyy kaikenlaista kivaa.Hyvää alkanutta viikkoa:)

  VastaaPoista
 4. Messuilla on kiva käydä kunhan ei ole liiaksi tungosta.
  Onpa härveli.
  Mukavaa adventin odotusta!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Ritva ja Sylvi!
  Kyllä messuilla monenmoista nähtävää, kansaa kyllä tungokseen asti joka haittasi keskittymistä kiinnostuskohteisiin.
  Monenlaista juttua jujusin, huomasin että tuollaiseen ja tuollaiseen minulla olisi tarvikkeita, ei juuri samaisia mitä heillä, mutta toimivaa toteutuksiin.
  Adventtia odotellaan!

  VastaaPoista
 6. Oli varmaan mukava messureissu:) Vai teet sinä joulukeikkoja myös, olisi kiva kuulla ja nähdä:)

  VastaaPoista
 7. On tosi kiva kun saat viettää vähän erilaista joulunodotusaikaa kuin aiemmin.... kyllä sinulla onkin oikeus nyt nauttia kun monenlaista mukavaa on tarjolla.... Saat kyllä esittää meillekin sen hupijuttusi , vaikkapa kuvanveistoporukalle!
  voin kuvitella että naurua piisais!!! ja sehän se vasta taito onkin uskaltaa nauraa itselleen !

  VastaaPoista
 8. Sirkka ja Ritva, kiitos!
  Mietin tässä että mikähän minusta isona tulee,iso jo olen ja tuliko minusta klovni, muiden naurattaja.
  Mulla noita hupeja yöunistakin kerrottavaksi, väliin niin vilkasta yöelämäni että huh heijaa!Aikamoinen tarina viimeöinenkin, onneksi kello herätti ja helpotus huomata että olikin unta vainen.
  Jospa vaikka blogittaisin sen teille.

  VastaaPoista