perjantai 4. marraskuuta 2011

"Hörhelöhuiveja".


Taas alkoi joulunalusistunnot puikkoilun merkeissä.
Näitä uutuuslankoja tuli osteltua ja kokeilin onnistuuko huivihomma. Tuon harmaan huivin teon alkusilmukoilla jo poltin päreeni, silmukat tai puikot tippui alinomaa, Vaihdoin bambupuikkoihinkin mutta ei sekään pelittänyt. Niinpä kekkasin virkkuukoukut ja niillä kutoilin. Laitoin koukun toiseen päähän vielä kumitulpasta leikkomani estimet. Sitten alkoi homma hoitua.
Harmaa huivi Tonia lankaa, työohjeen saat Googlesta: how to knit can can. Lanka 100g kerässä ja yksi huivi kerästä tuli.
Toiset huivit Can Can Loopy lankaa. Työohjeen Googlesta osoittella:how to knit loopy. Nämä langat 200 g keriä ja kerästä kaksittain huiveja. Nämä Loopylankaiset huivit puikkoilin, oli erilaista verkkolankaa kuin tuo harvaverkkoinen harmaa.
Kuusi "hörhöhuivia" tein. Jakelen niitä pukin viemisiksi.
Tulipahan istuttua kuin tatti, kun niitä melkein yhtä soittoa tein. Totesinkin että taidan pian juurtua tuoliin tuolla istumalla. En sentään.
On sitä edessä urakointia jos meinaan hankkimani lankavarastot jouluksi jalostaa.

Posted by Picasa

10 kommenttia:

 1. Ompa kauniit huivit,nopeestihan sinä ne teit,mukavia lahjoja pukinkonttiin.Mukavaa nenäpäivää ja hyvää pyhämiesten viikonloppua<3

  VastaaPoista
 2. Just....on niin Sinikkaa , että ! Kerralla kuusi huivia !!! minä olen yhden saanut aikaiseksi ja manailen myös kun puikot tippuvat!
  Ajattelin että minä en osaa noin monimutkaista
  mutta loppujenlopuksi oli tosi helppoa... Päätteleminen jäi epäselväksi, yritän katsoa netistä.

  VastaaPoista
 3. Ritva ja Ritvu!
  Kiitokset teille!
  Kiitos nenäpäivätoivotuksesta!

  Ritvau,,enhän toki yhdeltä istumalta niitä tehnyt,joku "tolokku" sentään.
  Päättelyn jälkeen vain langanpäillä solmein nuo punaiset huivit ympyräksi, toiset jätin avoimeksi.Päätin vain vetämällä silmukan toisen läpi ja sitten jäljelle jäävällä lankatupsulla solmin ympyräksi. Kyllä ohjeesta varmaan fiksumpikin päättely löytyy.
  Hyvää pyhinpäiv viikonloppua teille molemmille Ritvoille!

  VastaaPoista
 4. Kauniita huivia. Varmasti kelpaa lahjaksi.
  Rauhaisaa pyhäinpäivää sinulle!♥

  VastaaPoista
 5. Sinunkin pyhäinpäivääsi siunaus!
  Kynttilät sytytetty omaisten haudoille.
  Pihallani muistolyhty,johon oman äitini ja isäni muistolle sytytän kynttilät, heidän hautansa kaukana.Kirkkomaallakin muualle haudattujen muistopaikka.
  Seitsemän lämpöasteen päivä meillä.

  VastaaPoista
 6. Kaikki huivit ovat kauniita mutta vasemmanpuoleinen on ihan huippu!

  VastaaPoista
 7. Kittos Irma!
  Itsekin mielistyin tuohon harmaa-valkoiseen, niitä kaksi tein. Teinitytöille noita punaisia ajattelin ja itsellä tuo puna-musta-ruskea, joku saa sitten toisen samaisen.
  Nyt kudon ja virkkaan kuparilankaa, ottaa muuten näppeihin hommeli. Aika näyttää miten onnistun suunnitelmissani.

  VastaaPoista
 8. Täällä 2 huivia tehnyt. Kyllä vaati sinniä päästä alkuun. Puikot tippui ja lanka kiertyi kiharalle. Melkein valmiista huivista tippui puikot laskiessani työn kädestä, eikä poiminen onnistunut enää! Keksin keriä koko kerän pahvikiekolle avattuna ja suorana pysyi, kutominen oli helpompaa.

  Toinen sujui jo paremmin.

  VastaaPoista
 9. Kiitos sinulle Anonyymi!
  "Oppia ikä kaikki", Työ tekijäänsä neuvoo". Loppu hyvin,kaikki hyvin"!
  Hyviä käsityöhetkiä sinulle!

  VastaaPoista
 10. Horhelihuumaa on taallakin, valmiina jo 11 huivia, pari kahjoitettu kavereille,uusia lankoja odottamassa kassillinen.Lankakaupassa keran hinta 6-8 euroa, halpakaupassa kaksi euroa, joten rohmusin yksivarisia lankoja, : oranssia, mintunvihreaa, kuusenvihreaa, mustaa, turkoosian nyt joka vaatekappaleeseen osuu saman varinen huivi.Neulon kuten normaalia sileaa neuletta neljalla silmukalla ja 3 puikoilla poimimisvali 2-3 senttia

  VastaaPoista