maanantai 12. syyskuuta 2011

Muutama akvarelli kesäkurssilta.

Jotenkin harmittanut kun perennapenkin "juosuhauta"- kuva niin kauan sivulla koljotellut. Sieppasin kuvakokoelmasta kesäisiä kurssitöitäni. Heijasteita tahtoo olla kuvauksessa mukana, etsittävä tositoimin parempaa kuvauskulmaa. Entisessä osoitteessamme oli yksi ainut nurkkaus jossa jotakuinkin sai lasitetun työn kuvattua. Täältä ei tunnu löytyvän lainkaan.
Tämän latoaiheisen kuvan otin vuosi takaperin tehdyllä kesäretkellä. Raatteen tien laidasta tällainen pyhäaamun rauhaa huokuva näkymä tallentui. Koko sota-alueen matkalla itkin, vielä voimakkaammin kun näin kuinka luonto hoitaa ja korjaa taistelujen kipeät jäljet.
Tässä runoriimiä mietteistäni.

Raatteen tiellä, mailla rajan,
näin kukkaniityn, heinävajan.
Puun oksistoissa lauloi lintuparvet,
näin luonto Luojan, korjaa sodan arvet.Tämän jykevän kivisillan tallensin fb-kuvasta johon ihastuin. Kivirakentaminen minua aina kiinnostanut ja vanhaa taitoa olen muissakin tauluissani tallentanut. Kysyin kuvaajalta luvan maalaamiseen, ja sain.
Jokaiselle työlleni olen riimin laittanut mukaan.

Yli veden vie,
vankka kivitie.
Luvan silta antaa,
raskaan kuorman kantaa.

Syys saapuupi konkrettisesti, nytkin sadellut taukoamatta. Marja ja sienisaaliit tallessa,uusio nurmi vihertää. Luumut ja omenatkin purkitettu tai popsittu muuten vaan. Ruusukvittenien värivaihtoa vielä odottelen. Muutamia keltaisia jo näkyvissä.
Pihapuuhastelut pian puuhailtu, yksi operaatio sentään vielä keskeneräinen, mutta ellei ehdi, jatketaan keväällä.
Ilmoittauduin kuvanveistokurssille ja sieltä tuntuu löytyvän haastetta kerrakseen. Saapi nähdä kuinka käynee. No, en tipu korkealta jos luudan päältä lattialle.
Posted by Picasa

12 kommenttia:

 1. Kauniit ovat taulusi, ja hyvät runot,
  Onnea kurssille, uskon että antaa tuloksia.
  Mukavaa syyspäiviä!

  VastaaPoista
 2. Kauniita ovat nämä akvarellimaalauksesi. Latoaihe kesän lämpimine aungingonpaisteineen tosi ihana! Niin ne puuhat vaihtelee vuodenaikojen mukaan, nyt alkaa taas olla enemmän aikaa sisähommille :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit akvarellit kuvisssa. se on hieno taito, kun saa toteutettua sen, minkä haluaa. Itsellä siinä asiassa peukalo ihan keskellä kämmentä.

  VastaaPoista
 4. Sylvi,Anja ja Mummeli, teille kiitos kommenteistanne!
  Odotan jo aikaa että saapi siveltimeen tarttua.Ollutkin surullisen sateista säätä, nyt aurinkoinen taas pilkistää ja vielä tuolla pihatsulla kyykittävää..Sinulle mummeli, välitän osan luennosta jonka kuuluisa taiteilija meille piti kun Kokkolan Kuvataideyhdistyksen retkellä oltiin.
  "Te siveltimen heiluttajat luulette olevanne taiteilijoita.Taiteilijoita ovat kaikki jotka käsillään saavat kaunista aikaan.Taiteilija on perheenäiti,joka loihtii maukkaat ruuat ja kattaa ne kauniisti esille.Taiteilija on kampaaja joka kuontalosta tekee upean kampauksen.Suuri taiteilija on ompelija joka kangaspakan muuttaa tyylikkäiksi asusteiksi.Kaikki käden kaunis on suurta taidetta".
  Tämä opetus meille tärkeää.Kukin alallamme olemme taiteilijoita.
  Valoisia syyspäiviä teille!

  VastaaPoista
 5. Hienoja akvarelleja, käsissäsi syntyy mitä vain! Ja runoriimejä väliin. Olet kuin ihana, ehtymätön kevätpuro, aina syntyy uutta ja erilaista. Ja monipuolista. Kovasti ihailen kättesi jälkiä, ja niin tekee moni muukin. Olet super, ystäväni.

  VastaaPoista
 6. No, voi Anja sinua, niinhän kehaiset että sadepilvetkin kaikkoaa ja aurinko sai tilan kurkata.
  Kukahan se runoriimejä rustaa. Minun säkeeni tasapaksuja, väliin väkisin väännettyjä, toisinaan vain tulla tupsahtavat. Teenkö väärin kun taulun katsojalle kuvani selostan.
  Alkuinnostuksessa noita riimejä pukkas ja nyt tavan vuoksi sepustelen ennen galleriaan laittoa.
  Super syksyä sinullekin Anja!

  VastaaPoista
 7. Hieno idea laittaa riimi tauluun mukaan. Kauniita molemmat, alimmaisesta tykkään kovasti:)
  Niin, kiitos onnittelusta:)

  VastaaPoista
 8. Huomenta Irma ja kiitos!
  Niin, kertoohan runoriimi sen että sisäistän aiheeni jota maalaan. Nyt päiväni täyttyneet muista töistä etten siveltimeen ole tarttunut kuin kurssilla.Sisikuntaa jo oikein kutkuttaa päästä paperin ääreen.Muun sortin luomistyötä kylläkin tässä touhuan kaikenaikaa.Hyvää syksyä sinullekin!

  VastaaPoista
 9. Aivan ihanat akvarellit! Vielä enemmän tulee tunne esiin, kun kuulee niiden tarinan. Varmaan olisin ollut kananlihalla siellä Raatteen tien maisemissa, niin vaikuttava se paikka on. Kuusamossa olen nähnyt osittain entisöityjä juoksuhautoja ampumapesäkkeineen ja jäänteitä tuhotuista betonibunkkereista. Historia tuelee eläväksi oikeilla paikoilla käydessä. Pienet runosi täydentävät hienosti kokonaisuuden.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Sirkka!
  Huojennus minulle kannanottosi runoriimeihin.Sellainen epävarmuus väliin että onko typerää kuvatunnelmia kertoilla.Vaan kun tunneihminen, kaiken kokee täysillä.
  Ihmettelen itsekin kuinka koen sota-asiat niin voimakkaasti vaikka -44 olen syntynyt.
  Kiitetään vapaudesta!

  VastaaPoista
 11. On nämä työsi todella hienoja Sinikka ja kyllä taitelijan täytyykin tunteella tehdä, se näkyy sitten työssä... ihana juttu että laitat runosi myös näkyviin, se on sitä sinua! Luoja on antanut sinulle lahjat joita et saa piilottaa.
  Kiitos kun tuot tänne nähtäväksi !

  VastaaPoista
 12. Kiitos Ritva! Ihan sellainen tunne kuin ystävät päätä paijais...hyvä tunne onkin, potkijoitakin kun piisaa, mutta näinhän on oltava että pysyy balanssissa.

  VastaaPoista