perjantai 1. huhtikuuta 2011

Huhtikuu

Eeva-Maria Qvisten akvarelli lupaa"KEVÄT TULEE-KAIKILLE". Tähän lupaukseen tartun ilomielin ja käännän kalenterilehden huhtikuuhun. Odotellaan että alkanut kuukausi hujauttaa hanget sulamisvesiksi, ei toki tulvaksi asti sentään. Saapi aurinko armas leveästi nauraa ennenkuin tiukat lumipenkat takapihalla tasautuu ja kevään vihreää näkysällä. Talitintit meidänkin lintupuussa keväthyörinöissään ja oravapariskunta kilvan kisailee lähimetsässä. Mukava on kevään etenemistä elää ja odotella pihapuuhastelujen alkamista.

6 kommenttia:

 1. Tänään vesisade auttoi aurinkoa sulattamistyössä! Mutta paljon on lunta jäljellä vielä. Jospa huhtikuu sulattaisi pois. Viime vuonna jäät lähtivät 16.4. tästä "meidän" lahdesta, nyt vielä ovat tukevasti paikoillaan. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Sirkka;
  Aina ilostun kommentistasi.Minulla sisar Sirkka ja Sirkka nimikin niin mukavalta kuullostaa.Lapsuus erillämme eletty sisareni kanssa ja nyt aikuisina vasta oikein kunnolla sisarustuttu.
  Sinullekin hyvä viikonloppu ja kevätodotuksin ollaan!

  VastaaPoista
 3. Eiköhän nyt kevät tule jo kohisten kun vieläkin lämpöasteita! On kyllä ollut kummallinen maaliskuu kun ei talitintitkään ole titityytään vielä laulaneet. Kaksi kertaa olen ti-tyyn kuullut... saapa nähdä kuuleeko oikein kunnon ti-ti-tyytä ollenkaan ! Mutta nautitaan keväästä kun vihdoin se saadaan!!!

  VastaaPoista
 4. Ritva;
  Tosi mukava kun tämä "vanhainkotimme" rinteessä, etupiha jo kuivahko, vaikka isot lumivallin vielä laitamilla.Iloitaan vuodenaikojen vaihteluista, kevät/kesä ja alkusyksyhän ne mieluisimmat.

  VastaaPoista
 5. Riemukas tunnelma tuossa akvarellissa! Ja keväinen!
  Vettä sataa solkenaan, mutta kevät, kevät tulee todella. Vielä kun saamme aurinkoisia päiviä, mieli nousee ja olo piristyy.
  Muuten, joku on tehnyt laulun: "jätkän jäljet nähty Käläviällä, kertoo STT". Nuo eläkeläiset lauloivat sitä ja heti tulit mieleeni siellä Kälviällä!

  VastaaPoista
 6. Luojamme on aina uskollinen, vuodenajat vaihtuu. Keväästä kiitosmieli.
  Kyllähän KÄLÄVIÄ(KÄLVIÄ)monessakin mielessä "kartalla",vaikka nyttemmin fuusioitukin Kokkolaan.
  Maankuulu sanonta sekin"Käy niinku Käläviällä".

  VastaaPoista