sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Toivottu terassi.

Viimein valmistui tuo toivottu kesäterassi. Juhannuksen kunniaksi pesue oli grillikekkereissä ja tavallaan avaamassa terassin käyttöön.
Kutsuimme koko katraan syöminkeihin ja kunniavieraaksi AURINGON, joka on vältellyt keskikesän juhla-aikaa. Piipahtihan tuo, mutta piiloon meni pilven taa, ja hyvästiksi heitti pirskot peräänsä..Terassimarkiisi vielä tilauksessa että ruokapöydän ympärillä aterioivat joutuivat hakeutua räystään alle.
Tässä keittiönurkkaus, jossa ukkokultani grillasi lohen, broilerpihvit, makkarat ja maissintähkät.minä serveerasin muutoin.
Grillin takaa näkyy jo pois taitettu noutopöytä, sillä uudet perunat, kasviskratiini,salaatit ja raasteet.Leivät ja kolmenlaiset ruokajuomat. Ostin Halpa-Hallista halvat eriväri tarjottimet joille porukka sai kerätä syötävänsä ja käydä niine hyvineen peremmälle ruokailemaan.

Vellikello kumahti komeasti grilliherkkujen kypsyttyä, villeimmätkin vekarat taatusti kutsun kuuli, niin oli kuuluva GLIN! GLON!Kukko katsoi viisaaksi pitää nokkansa kiinni,vellikellon vieressä. Odottelee arvokkaana omaa aikaansa kiekaista.Etualan raitamaton päässä on tarjoilupöydän paikka, siitäpä sitten sakkikunta saapi katsoa parhaat paikat terassinautinnolleen. Ehdin jo aterioinnin jäljet siivoilla, siinä tohinan tuoksinassa jäi kuvat ottamatta.Tässä yksi pöytä/tuoli nurkkaus, mööpelit ostin tarjouksesta ja isännyys antoi noottia kun joutui uusiokiristämään kaikki ruuvit.
Nuo tuolipehmusteet entisiä,ostettu myös kun "halavalla sai". Punasavipurkeissa jotain kirjoruohoa ja ruosteinen tarjotin purkkien alla kirpparilöytö. Jotenkin niin ruosteromantiikan vaihe minulla, tietty kun itsekin ruosteessa, saranat ainakin.
Nämä muovimööpelit entisessä osoitteessamme jo, ja paikkansa löysivät täällä uudessakin.Pöydällä aikoinaan tekemäni savisiilit.
Tämän pöytäryhmän ylle se markiisi sitten asennetaan .Muovituolit vanhoja, keveitä kuljettaa ja käteviä talvipinottavia. Pöytä on puinen ja jatkolevyllinen, uusi hankinta se. Turkasen raskas, joten taitaa jäädä paikalleen talveksi, ei nouse autokatoksen välikattoon vanhoilla voimilla. Pistetään pienimmilleen ja tuonne räystään alle pussipiiloon talveksi.
Mutta, vielä on kesää jäljellä, lauletaan laulussakin ja nautimmehan siitä itse kukin.


Posted by Picasa

15 kommenttia:

 1. Kovin kaunis on talonne ja uusi terassi. Kaikki silmälle mielyttävää katseltavaa:) Terassikaiteiden pylväiden päällä olevat "hatut" ovat piste iin päällä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Irma että yhdyt ilooni terassitoiveeni täyttymisestä!
  Tolppahatut vielä toistomaalattava.Olisi tolppahatun "lieri" kait kapeampikin saanut olla, vaan "siinä ne nyt lepää",niinkuin Snelmannin maukkaat grillimakkarat mainoksessa.Minulla niin kielenpäällä tuo television makkaramainos jota 6vuotias tyttärenpoikamme usein siteeraa jutuissaan.
  Eilenkin Petteripoika huomautti vaarin grillatessa makkaroita,"siinä ne nyt lepää Snelmannin herkulliset grillimakkarat, ilman kamaraa".Äänentoisto pojalla jetsulleen sama kuin mainosmiehillä.Ei todellakaan nauramatta kuuntele pikkumiestä.
  Vielä terassista, ilta-aurinko siihen paistaa, silloin kun paistaa. Kuulemma tulossa juhannusta aurinkoisempi aika.

  VastaaPoista
 3. Upea talo ja upea terassi! On siinä tilaa touhuta kesällä, tai vain oleskella. Kaunista, kaunista ja käytännöllistä! Tosi hienoa! Saat siinä maalaillakin. Ja puutarhassa riittää liikuntapuuhaa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sirkka!
  Olen tosi tyytyväinen kotiimme,ja tietty uuteen terassiin.
  Koskahan ehdin maalaushommiin, pitäis harjoitella kun 11.7 akvarellikurssillekin lähdössä.
  Jotenkin vain niin moninaista puuhastelua pihapiirissä ettei sivellinhommiin rauhoittumista vielä. Lasisulatuksia väliin yritän.
  Tänäänkin lisää raparperilehtilaattoja tein ja toin kotiin suuren vesiammeen jonka tein 3 raparperilehden päälle.Kunhan saan paikoilleen, kuvaan blogiin,lehtilaattakäytävänkin.Ihana on kesäaika!Nautitaan!

  VastaaPoista
 5. Todella upeeta.
  Kaunis keltanen talo ja ihana terassi.
  Kyllä siinä passaa tarjoilla ja muutenkin oleskella.
  Mukavia hellepäiviä sinne teille.♥

  VastaaPoista
 6. Kiitti Sylvi!
  Nyt sitten olisi terassikelit, vaan ihminen aina jotain kaipaa, markiisia tällä kertaa.Helle hellii liiankin kanssa.
  Markiisin mittatilauksena tekevät, kaitpa tuo pian valmiina.
  Pihapuuhasteluja riittää,hauskaa hommaahan se.

  VastaaPoista
 7. Hy, really nice house. Is this in Finland? We have a Mobilhome, which is like a summerhouse in your country. Swiss greetings, Barbara

  VastaaPoista
 8. Kiitos Barbara!
  Toivon saavani tulkkausapua kommenttiisi, minä nimittäin sen ikäluokan ihminen ettei koulutukseni kielitaitoa kasvattanut.

  VastaaPoista
 9. On teillä kyllä todella upea ja tilava terassi. Niin hyvin suunniteltu että näyttää siltä kuin olisi siinä aina ollut! Kävin livenäkin katsastamassa....Ja kyllä toimii...mikäpä ei Sinikalla toimisi !!!

  VastaaPoista
 10. Ritvaullekin kiitos terassikehuista!
  Mukava saada postiivista palautetta, senverran "vääntöä" tekemisessä.
  Tänään haen tulleen markiisin,että asennusapurit saa sen sijalleen laittaa.
  Sitten taas nautiskellaan..!

  VastaaPoista
 11. Vasta nyt huomaan, miten upea terassinne todella on! Käytännöllinen ja kaunis. Nautinnollisia terassihetkiä toivottelen, on niin mahtava luomus. Uskon, että olet siitä onnellinen, takuuvarmasti.

  VastaaPoista
 12. Kiitos Anja kommentistasi!
  Tokihan tykkään terassista, terassikelejä kaipasin, nyt niitä liiankin kanssa. Ei sitä parhaanlaista meitille, pumppu ei hellettä kestä,nytkin pulssi 109 huitelee, varjoon, suojaan alta polttavan auringon...mentävä hetkeksi vaakaan, jospa se siitä.

  VastaaPoista
 13. Mukavan näköinen terassi! Asensimme omalle terassillemme viime kesänä oikean kivat markiisit ja oli kyllä hyvä ratkaisu kaikin puolin :)

  VastaaPoista
 14. Mekin juuri aiomme laittaa markiisin tilaukseen. Kyllä se tuo vain uutta ilmettä terassille sekä sitä suojaa. Ehtii vielä lopun kesää sitten nauttia viimein valmiista terassista. Ihanan näköistä teillä.

  VastaaPoista
 15. Ihanan näköinen. Meidän terassi on vielä vaiheessa. Se täytyy maalata, myös kalusteet tulee tilata. Samoin myös markiisia olen suunnitellut. Hieno juttu, että löysit kalusteita tarjouksesta! Siinä aina säästää. https://www.kaihdinasennus.com/markiisit

  VastaaPoista