keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Syöppöjä.


Takapihan tarjontaa tässä hyödyntämässä nämä punatulkkuset.
Viidenkymmenen peippoparvikin kerralla aterioimassa maahan heitettyjä auringonkukan siemeniä. Liekö suositeltavaa kesäruokkia lintusia, mutta kun 40 kg säkki siemeniä, niin on siinä ympärivuotisestikin syötettävää.
Tuo punatakki herra vallan viskuri tuolla ruukun pohjalla, yhdeksän siemenen kuoret ilmassa ja kymmenes nokassa. En vain onnistunut kuvaamaan ahmattia ruokailussaan.Tämä rouvatulkku ahminut itsensä pökerryksiin.Vatsanväänteitä näköjään kun noin nököttää.
Opiksi siinä meille muillekin rouvasihmisille ettei kannata ylenmäärin mässäillä. Tullaan yhtä pulskiksi ja pyöreiksi (tultu jo) kuin tämä katveessa kyyköttäjä.
Seurailin sitä kotvan ja kyllä vielä siivet onneksi kantoi ja antoi tilaa toisille kattaukseen.
Kuvaus tehty ikkunan läpi joten hataruutta huomattavissa.
Posted by Picasa

6 kommenttia:

 1. Hienot kuvat.
  Me ei syötetä kesällä lintuja mutta talvella kyllä.
  viime talvena meni 75 kg auringonkukansiemeniä linnulle.

  Niin ei ahmita liikaa otan opiksi. hih. hiiiii.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sylvi kommentistasi!
  Voipi olla ettei fiksua kesäsyöttö, mutta kun nyt niin paljon helpompi tuonne metsänreunaan viskellä siement, talvella avattava tie jos ei haaranperiä myöti viitsi kahlailla.

  VastaaPoista
 3. On kiva katsella pikkulintuja,kun ne nokkivat siemeniä nälkäänsä. Viime talvena menikin huomattava määrä auringonkukan siemeniä. Mutta näin kesä aikaan ne löytävät luonnosta eväänsä. Onneksi. Vaikka kyllä miekin syöttelen niitä vielä, kun jäi vielä säkin pohjalle jonkin verran siemeniä.
  Kivat kuvat olet saanut otettua.
  Hyvää viikonloppua ja toivottavasti saamme nauttia tästä kauniista auringon paisteesta kauan.

  VastaaPoista
 4. Saattaa olla että lentäjistä tulee mukavuudenhaluisia kun valmiskattauksesta syövät.Se tietää minulle talvisaikaan tarpomista ruokintapaikalle, sillä tokihan silloin ennenkaikkea niitä muistettava.

  VastaaPoista
 5. Kivoja kuvia linnuista aterialla. Punatulkku on niin upea lintu, niin rouva kuin herrakin, mutta herra varsinkin! Ei kai siitä ruokkimisesta vahinkoakaan ole, mukava niitä on katsella. Minulla on kesäisin ollut laakea vesiastia linnuille, siinä ne sitten käyvät kylpemässä ja nautiskelemassa, juovatkin varmaan siinä sivussa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Sirkka!
  Vallan vanhukseksiko tässä lie tultu kun lintuja tulee seurailtua.Ainakin se vaihe elämässä että useimmin aikaa pysähtyä ihailemaan niiden touhuja.
  Meillä myös pari juoma-allasta, jossa käyvät pärskyttämässä vettä ja ottamassa huikan palan painikkeeksi.

  VastaaPoista