sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Sunnuntain aamupalalla.

Posted by PicasaVarhainen sunnuntai aamun vieras, tai tuttava vallan tämä Oiva Oravainen. Tuli kurkkaamaan taas tarjoiluani ja totesi että sama ruokalista kuin arkiaamuinkin.
Hyvästi näytti kuitenkin maistuvan auringonkukansiemenet.
Oikein kadehduttaa ruokailijan ketterä agrobatia.
Söpöliinihän tämä tuttavavierailija, mutta,, mutta,, aikamoisen röyhkeä rohmottikin.
Vielä menettelee, mutta kunhan lintupönttöasukit pesäpuuhastelunsa alkaa, tekisi mieli oravaiselle kieltotaulu laittaa ettei asiaa lentävien reviirille.
Koputtamatta kurkkii pesiin ja yrittää peremmälle vaikka ei mahdukkaan.
Ei ole Oiva Oravaisen käytös korrektia kesän tullen, ei.
Tuiman talven taitteessa tuolla takapihalla vallan hiljaiselo vallitsi, tuntui että ovatko kaikki siivekkäätkin paleltuneet. Nyt kevään koitteessa elämä lintupuun lähistöllä virittyy ja sitähän mukava seurata.

6 kommenttia:

 1. Mukava on seurata näitä pihan ja lähistön asukkaita! Minullakin käy oravia lintulaudalla, neljä olen nähnyt kerralla! Pikkulinnuista ne eivät syödessään piittaa, mutta variksia ne vähän varovat. Olet oikeassa niitten kesäkäytöksen suhteen. Ovat vähän röyhkimyksiä pikkulintujen pesillä. samoin nuo varikset. Mutta sellaista se luonto on, julmaakin. Tänään on oikein lauha kevätilma, viisi astetta lämmintä. Oikeaan suuntaan ollaan menossa. Hyvää sunnuntain jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sirkka;Mukava näin kevään korvassa seurailla luonnon heräämistä.Ikääntymisessä se hyvä pointti,että silmät avautuneet näkemään monenlaista.Entivanhaan vaan painettiin tukka putkella hommia ja väsymys vei vireyden ympäristötarkkailulta. Kaikilla ikäkausilla puolensa.Hyvät sulle!

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia olet pörröhännästä saanut. Meillä SImo antaa haipakkaa oraville lintulaudalta. Autotallin katoksen vuorivilloissa pitävän talvella pesäänsä, samoin yrittävät sisälle kaikkiin rakennuksiin. Ainakin kolme on yhtäaikaisesti auringonkukan siemeniä syömässä. Talitiaiset ja punatulkut ovat niihin niin sopeutuneet, että nappaavat oman osuutensa kaiken uhallakin välistä.

  VastaaPoista
 4. Anja;Teillä jotka enempikin luontokuvioita seuranneet,tieto elikoiden käytöstavoista.Kylläpä niidenkin sopeuduttava aterioimaan kun nälättää.
  Jo vain nautitsen keväänkoitosta!

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia. Oravat ovat kyllä tosi suloisia, mutta lintujen kanssa on sitten ongelmia....
  onpas ihana että voivat sopeutua ruokapöytään yhdessä!!!

  VastaaPoista
 6. Ritva; Iloitsen tästä aikakaudesta.Kuten edellisissä kommenteissani jo totesin, nyt aikaa seurailla ilmiöitä, työvuosia tarkemmin.

  VastaaPoista