lauantai 23. lokakuuta 2010

Talvi tulla tupsahti.

Posted by PicasaViime öinen värivaihdos maisemassa yllätti aikalailla aamuun heränneen.
Maa ja puut peittyneet pumpuliseen lumihuntuun.
Kaunistahan tuo katsella, kuitenkin taas tottuminen talven tuloon.
Mieli muistelee vieläkin kulunutta, kaunista kesää.
Tällainenhan oli viime kevättalven näkymä kun tätä nykykotiamme ostomielessä kävimme katsastamassa. Luminen metsä loihti kuvan mielenkiintoisesta kotikulmasta.
Sitähän tämä on ollutkin. Tuo pieni puistometsikkö antoi mustikat naapurin rouvalle, minulle kanttarelleja, lampaankääpää, karvarouskuja, ja punikkitatteja.
Oravien ja monien lintujen kotireviiriä tämä pikkumetsikkö myös näyttää olevan.
Nyt koivujen pönttöasukkaat talviruokinnassa. Oravat varmaan hetken hämmästyksissään tulleesta talvivaipasta, mutta kaitpa kohta taas kirmaavat oksistoissa.
Seivästuoleilla talvipehmusteet syyskuosin peittona ja "Kahlitut kivetkin" pyöräytetty pehmoisesti lumipumpuliin.
Nyt sitten lumikolan ja lapion kanssa tuonne aamuhämärään talkkarihommien myötä kuntoliikuntaa harrastamaan, ja toteamaan että talvi tulla tupsahti.

7 kommenttia:

 1. Hups! Teillä on jo LUNTA. Meillä maa on vielä lumetonta ja vähän kuurassa ainoastaan. Luvattu on lumivaippaa ensi viikolla. Luminen maisema on todella kaunis. Kahlitut kivetkin pehmoisessa vaipassa. Kunnes tulee taas uusi kevät ja kesä...

  VastaaPoista
 2. No onpas sitä tullutkin kerralla reippaasti. Meillä vain muutama hiutale leijaili tänään, kun vielä lehtiä haravoin pihalla. Kovin nyt on ollutkin pilvisinä aamuina pimeää, että lumi tekee valoisammaksi maiseman.

  VastaaPoista
 3. Onpa aamu yllättänyt. Lumi ei sataessaan pidä ääntä. Tosi kauniisti lumi hunnunnut kaikki muodot. Tuskin pysyväksi vielä jää. Toivottavasti talvi tarjoaa sinulle kolajumppaa vain kohtuullisesti! Helena kiittää kauniista kuvista.

  VastaaPoista
 4. Anjat ja Helena; nuo pihakuvat otin aamuhämärissä kun arvelin että sulamaan alkaa ja niinhän puiden oksat päivemmällä jo puhdistuivatkin.
  Onhan se uusi koskematon lumivaippa neitseellinen.
  Uuden lintulaudan ostin ja 20 kg auringonkukansiemeniä enkä oikein hennonut askelia jälkeeni jättää tinttitarjoilua kattaessani Jäihän ne jäljet kuitenkin lumeen, lentokyvytön kun olen.

  VastaaPoista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Nyt puistikkometsän puut puhtoisina,ja talitintit tanssii oksistoissa juhlien auringonkukkasiemen areriasta.Hauska seurata niiden iloa.

  VastaaPoista
 7. Ritva;voi hitsi, mun piti oma kommenttini poistamani ja nappasinkin sinun osiosi,,SORI!!!
  Ei kyllä ole ensimmäinen, eikä kai viimeinenkään mokani.(punastelee häpeästä)

  VastaaPoista