lauantai 21. heinäkuuta 2012

Aamukävelyä pihamaalla.

Kutsun sinutkin kanssani aamukierrokselle pihamaallemme. Pihaan tullessa vasemmalla ovat nämä risutötteröt joiden sammalia harakat yöaikaan kääntelevät, kivet sentään saa olla paikoillaan. Seiväskolmiossa tuohi ja käpykukkaset sateella supussa, aurinkokelillä aukenevat. Korennot autokatosseinustalla lentelee entiseen malliin.  Lakastuvan Sinikka luumupuun osan tökkäsin tekemääni turvebetoniruukkuun ja oksille lennätin risulintuja. Noita veltostuneita "Seitsemää veljestä"ryhdistin harjateräksellä ja harmaantuneet risut sävytin valttigolorilla. 
Mietin että sama saattais auttaa minunkin ryhtiongelmaan ja harmaantuviin hiuksiin.
Tämä pienoinen omppupuu panee parastaan, niin täpösen täynnä raakileita että itse harventelee tuotostaan. Sanoivat oppineet että puu niin viisas että suorittaa säännöstelyn sadolleen.
Omppupuusta oikealla tämä kivikkoryhmä jossa lilakutat kukoistuksessaan, Nimeä vaan en häpeäkseni muista, joskus kuullutkin, vaan en nimikirjoittanut. "Sokea Reettakin" siellä lymyää marjakuuseten katveessa.
"Kahlitut kivet" jämäkkyydessään eivät jää huomiotta.
Tuon suuren raparperilehtialtaan kyyräsimme takapihalta etupihaan suihkualtaaksi lasten pyöreällä liukurilla. Aika liukkaasti liikkui.
Suihkua vaan pidettävä noin pienellä, muutoin vesi valuu reunoilta. 
No, rauhoittava ääni liristäkin lähtee.
Purppurahappomarjat noin kasvaneet siitä mustikkavarpuasteelta mitä olivat istuttaessa.
Kiekkopolku viekin meidät takapihalle. Taustalla ukkokullan tekemä portti, jossa lumikärhö jo kivasti kiipeillyt. Nuppusiakin mukavasti siinä.
Tämän levähdyskeitaan tein takapihalle. Lattialaatoitus noita minkkipesän aukkokiekkoja jotka valttigolorilla käsittelin Värjäys vielä tuore tuossa, "lattia" elävöityy kiekkojen kuivuessa. Saumauksessa hiekkaa. 
Rouhevan ruosteisessa tonkassa pöytäkantena valettu pyöränvanne jossa kaakelimosaiikki. Pasuunakukka tuolla taustalla .Ensi kesäksi jotain kukkaisaa turvaverkkoa sivustalle keksin. Ruukkuihin jotain köynnöstävää, joka suojaa sivullisten katseilta kun minä laiskottelen ja lierihattupäisenä luen romaania..
Takapihan lepopaikalta saan seurata perennapenkin kasvua ja kukintaa. Huomaan että viimesyksyinen kaivuu-urakointi kannatti, kukkaset voi paljon aiempaa paremmin.
Olettehan samaa mieltä?
Posted by Picasa

10 kommenttia:

 1. Kyllä oli ihana kierros pihamaallasi, niin paljon kaikkea kaunista ja hyviä ideoita! Kiitos kierroksesta.

  VastaaPoista
 2. Ihana aamukävely pihapiirissäsi, kiitos. Paljon olet uurastanut ja jälki on suurenmoista. Kaikesta näkyy taiteilijan käden jälki. Hienoja oivalluksia kerrassaan. Ja kaikki niiin siistiä ja hoidettua.
  Tuo kyselemäsi lila kukka on jalopähkämöä, kukkii kauniisti ja leviää helposti.
  Risulintujasi ja käpykukkiasi suuresti ihailin, ja monta muuta kivaa yksityiskohtaa, joista muodostuu mahtava kokonaisuus puutarhaasi. Ja mikä lepopaikka, voin kuvitella sinut lierihattuinesi lueskelemaan...hieno elinpiiri sinulla. Vau!

  VastaaPoista
 3. Kiitokset mummeli ja anja!
  Itsekin liikutun kun pihapoluillani ajattelen omaa polkuani.., voiko olla totta että mahdollisuuset nyt nautiskeluun..Poikakaverikin oikein siihen kehoittaa kun katsoo kumaraselkääni. Kiitos Anja jalopähkämöstä, nyt voin naapurin rouvalle kyselyynsä vastata!
  Mummeli ja Anja, mukava kun poikkesitte pihamaallani, moni muukin piipahtanut oikein livenä.

  VastaaPoista
 4. Kaunista on, kovin kaunista ja hienoja yksityiskohtia. Kelpaa sinun nauttia kättesi jäljistä:)Olet kovin kekseliäs ja vielä pystyt toteuttamaankin ideasi:)
  (Patalappuasiasta vastasin edelliseen kirjoitukseesi).

  VastaaPoista
 5. Kiitoa Irma!
  Vielä olen toteutellut,siksi hätäillytkin tälle kesälle monenlaista kun selkä tuntuu sippaavan.
  Ilmoittele sitten lappusista, ei mitään kiirettä, kunhan joskus. Ovat niin käteviä tuliaisia,

  VastaaPoista
 6. Oli kaunis kierros pihamaallasi! kiitos! Pihasi on todellinen paratiisi, hyvin hoidettu ja olet tehnyt itse kivoja yksityiskohtia, joita vain taiteilijan käsi pystyy tekemään! Ja todella samaa mieltä, kyllä kukkasesi nyt kasvavat ja kukkivat!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Sirkka!
  Kukkaset kiittää tuota ukkokultaakin, hän viime syksynä isoimman perennapenkin syväkaivuun teki. Ei koivutkaan panneet pahakseen vaikka juuristoa turmelimme.

  VastaaPoista
 8. Oi Sinikka-ystäväni, nyt vasta aamukävelylle kerkisin... Aivan ihanaa olikin !
  Uskomatonta miten paljon olet saanut live-käyntini jälkeen taas uutta. Kyllä täytyy tulla tarkemmin tutkimaan oivalluksiasi.
  Toivonpa todella että maltat tuohon levähdyskeitaallesi istahtaa vähän enemmän, niin valmis on sinun puutarhasi nyt !!

  VastaaPoista