lauantai 26. toukokuuta 2012

"Pihatsulla".


 Viimein sain apumiehen kaariportin tekoon. Konstikos oli toteuttaa kun piirustukset valmiina ja jämäpuista kokosimme tekeleen.
Lumikärhöä laatikoihin istutin ja rönsyansikkaa nappasin juuristoille kvittenipensaitten alta.
Nyt vain odotuksissa että kärhö kasvaisi ja kukkisi aikanaan. 
 Tämän peltisoikon täytin pikkuorvokeilla, toivottavasti kesän ilahduttavat kauniskasvoillaan.
 Tätä kevätesikkoani jännitin kun joulu/tammikuulla oli kukassa, ei näin isosti mutta kuitenkin. Pohdiskelin josko jaksaa enää keväällä kukkia, jaksoihan hyvinkin.
 Sipulikukkia minulla ei aiemmin olekaan ollut. Krookuksen ja tulppaanin mukuloita syksyllä tuikin ja kukkivathan ne, ainakin ensimmäisenä keväänään.
 Tämä rönsyansikkahan minun mieleinen, huoleton hoivattava ja hyvästi rönsyää.
 Vuorenkilvet minun mieluisiani helppohoitoisuutensa ansiosta. Tässä vain pieni osio niiden valtakunnasta
Mukava seurata kesän ja kasvien edistymistä.
Sementtivaluu ja risutöitä ollut työn alla, niistä myöhemmin.
Posted by Picasa

11 kommenttia:

 1. Jossakin runossa sanotaan kaariportin rakentamisesta, en saa päähäni, miten se jatkuu. Mutta hieno portti sinulla on. Toivottavasti kärhöt kiipeävät siihen. Minä en ole onnistunut kärhöjä kasvattamaan jostakin syystä. Huono multa kenties.
  Kaunis on myös peltisoikko orvokkeineen, minulla mökin rappusilla on myös orvokkisoikko! Enkä osaa siihen muita kukkia laittaakaan! Esikkosi on kaunis, rönsyansikka on minulle tuntematon, vuorenkilvistä minä myös tykkään, ovat niin helppoja ja takuuvarmoja joka kesän kukoistamaan.
  Kaunis pihasi taaskin.

  VastaaPoista
 2. Ilahduipa ikihyviksi kun kommenttiosiossa sinut näin!
  Alkuaskeleitaan kukkaset vielä ottamassa, viileäähä meillä ollutkin. Perennapenkki näyttää hyvinvoivalta, kannatti viime syksyn kaivuu.
  Arvoitus on kärhöt kun laatikkoon laitoin. Niissä ei tosin pohjaa. Vinkkinä kärhöille kuulin että syvempään istutettava mitä purkissa ostettaessa ja hiekkaa tyvelle runsaasti sekä varjostuskasvia ettei tyvi paljaana.Ans kattoo, onko ohjeista hyöty.
  Jalokärhökin odottaa isoaruukkua, sen aion turvesementistä tehdä, pohjattomana myös.
  Iloitaan kesästä!

  VastaaPoista
 3. Ihana kaariportti kauniita kukkasia.Heleätä helluntaita SinikkaHelena:))

  VastaaPoista
 4. Kaunis tulee tuosta kaariportistasi kun kärhöt siihen kiipeää. Minulla oli viimekesänä samalaisia pikkuorvokeita pyöreässä sinkkivadissa, kovin kukkivat koko kesän ja nyt siinä vadeissa on sitten viimekesäisten vauvoja alkanut kasvamaan. Nuo vanhat astiat on kuin luotuja orvokille!.
  Vuorenkilvet kukkii minullakin kovasti juuri nyt. Se on kyllä niin helppo kasvi, minulöla kasvaa parissa kohtaa vanhan kiviaidan päällä. Hyvin ovat siinäkin menestyneet ja levinneet kovasti, on paikka missä saavatkin rauhassa levitä.
  Kyllä tää aika on ihanaa!

  VastaaPoista
 5. Kaunis kiitos ritva ja mummeli! Ilahdutitte mukavasti kommentillanne!
  Mieluista aikaa on tämä kesä. Ihana seurata kasvun ihmettä, iloita jokaisesta kukkasesta ja linnunlaulusta. Vieä kun kykenisi sitten marja-ja sienimetsään, rajoitteita vaan tuppaa tulemaan. Vaan luotan että niinkuin päivät, niin myös voimat.
  Kauniin heleätä helluntaita teille kumpaisellekin!

  VastaaPoista
 6. Taas on niin kovin kauniita kuvia:)

  VastaaPoista
 7. Kaunista. Hieno portti.
  Nuo suomen koivut ovat vaan niiiiiiiiin ihania.
  Täällä ei koivun runko ole valkonen.
  heleätä helluntaita sinulle!

  VastaaPoista
 8. Kiitokset Irmalle ja Sylville!
  Nythän siis kesä kauneimmillaan. Itse ihailen aina nuorta koivunvihreää. Sitten kun täysi lehti, ei väri enää silleen kiehdo.Mielenkinnolla seuraan kasvukehitystä perennapenkissäkin ja kukkien avautumisia isommassa määrin.Kaikenlaista "kotkotusta" taas pihalle olen värkännyt, siitä sitten myöhemmin.
  Iloitaan ja nautitaan!

  VastaaPoista
 9. Kylläpä näyttää hyvältä pihassasi, täytyy tulla livenä katsomaan! Kaariportista tulee varmasti aivan ihana kun kärhöt kasvavat...lumikärhö pitäisi olla kiitollinen niinkuin alppikärhökin, minulla ei jalokärhöt ole onnistuneet ollenkaan ! Kauniita ovat tulppaanisi, mielenkiintoista nähdä kukkivatko jatkossakin, tahtovat häipyä .Narsissit vaan lisääntyvät ! Aika hauska juttu kun minullakin orvokkeja vanhoissa astioissa niinkuin teillä muillakin;) Nautitaan kesästä ja kukkasista!

  VastaaPoista
 10. Kiitos Ritvau!
  Nautitaan todellakin kesästä! Huomasin että olette Lestillä, kyllä siellä kelpaa.
  Tulin lämmittelemään risutöiden keskeltä, aika vilposta vaan ulkosalla. Saiapa nu "kotkotukset" kohtapuolin tehtyä, mutta niinhän se, että mielessä muhii..
  Odotan teitä naisia "livenä".

  VastaaPoista
 11. Kaariportin kuntotarkastus kun Petteri poika Aapo kaverinsa kanssa mummolassa. Tulivat hengästyksissään vaaria kiittelemään että" olit sitte mahtavan kiipeilytelineen rakentanut pihalle, heti kuin leikkipuistossa". Lumikärhöt liiskautuneet, mutta kai kesän edetessä ehtivät nekin myös kiipeillä. Poijaat on poikia!

  VastaaPoista