sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Juhlapuku.

 Tuli tarvetta kaivaa esiin esikoispoikani kastepuku. Ikää tällä yli 50-vuotta.Siis, perhekallus tämä.
Isäni äiti aikanaan sen ompeli  ja onhan ollut puvulla käyttöä. Kuusitoista lasta kastettu ja seitsemästoista vauveli puetaan pukuun pääsiäisenä .
Kuten kuvä näyttää  vaalean sininen tylliluomus päällipukuna, helmaosio lattiaan saakka.
Oli aikalailla kellastunut tuo alupuku, seitsemän vuotta viime käytöstä.Ensihätiin aloin ommella brodyyrikaulusta kellastumien peitoksi, pikku tyynynkin tein koristeena samaa brodyyria.
Otin riskin ja liotin puvun tahranpoistopesuaineessa, koneessa hienopesin ja yllätys, yllätys. puku kirkastui niin että aivan hieno käytettäväksi suuressa juhlassa.
Enpäs huomannut ottaa kuvaan päänkuivausliinaa, sen aikanani ihan itse tehnyt ja ihmettelin kuinka olinkaan tarkasti tehnyt hiirenpolkuineen pitseineen kaikki. Joskus minullakin ollu sinniä tehdä tarkkaa työtä.
Meilläkin kutsu kummipoikamme pikkuprinsessan kastejuhlaan pääsiäisen aikaan.Saan lisätä nimilistaan seitsemännentoista kastettavan nimen.
Posted by Picasa

6 kommenttia:

 1. Kaunis juhlapuku,hyvin on säilynyt:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Ritva!
  Kuten sanoin tämä vallan perhekalleus.Isoaäiti lämpimin tuntein ja taidokkain ompelein tämän tehnyt.

  VastaaPoista
 3. Kaunis on, ja tosi arvokas kun niin monen kastepukuna ollut.
  Minun oma kastepukuni on ollut paitsi minulla, myös lapsillani jokaisella, vain ruusuke on vaihdettu siniseen tai punaiseen. Myös neljä lapsenlapsistani on siinä kastettu. Kellastunut on, sota-ajan ohuen ohutta kangasta pitsisomistein. Uskaltaisinkohan yrittää sitä valkaista??? Vaan ei nyt lähellä ole tarvettakaan sitä käyttää.
  Kivaa odotusta teillä, ristiäiset on aina hieno juhlahetki.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Anja!
  Tyttärenikin hirvisteli kun rohkenin konepestä, no, hienopesussa. Huomasin että pehmeää kyytiä kone antoi.Kloriteen en arvannut laittaa kun tylli vaaleansinistä.Olisi vallan valkoiseksi ja saattanut laikukkaaksikin mennä. Jos tasavalkoista pukusi, luulisin että voipi kokeilla, eihän kellastuneenakaan mukava käyttää. Kyllä kastejuhla aina herkistävä.

  VastaaPoista
 5. Arvokas kastepuku arvokkaaseen juhlaan. -Sinulle on jotakin Sirkan blogissa, käypä nappaamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkka kommentistasi!
   Pitää oikein paneutua haasteeseen, nyt hiukka kiire "duuniin", tyttärenpoikaa hoivaamaan.
   Kauniita kevätpäiviä sinulle!

   Poista