keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Joulunalusaikaa.

Heipat teille!
Hiljaista on ollut ainakin täällä blogirintamalla. Kaamosmasennusko lie vaivannut, näköjään.
Tosi se, että mollissa mieleni madellut ja jo huokauksiakin tuonne taivaisiin heitin että jostain valovälähdyksiä lähetettäisiin. 
Aina ei edes kehtaa paljastaa masistaan kun ei mukamas mitään syytäkään siihen. Siinäpä se, masis sellainen että joskus tulee kutsumatta eikä edes käskemällä lähde.
Huokaukseni kuultiin, taas kerran!
Nuorimmat lapsenlapset viikonloppuna mummulassa ja ajankuluksi keksittiin taas lääkärileikit.  Oikein kirurgeja olivat. Lauatai-iltavuorossa mummelipotilaalle piti tehdä jokin pika-hätä-leikkaus. Vaan potilaspa pyysi että jääsalvaa kipeään lapaan laittaisivat. Siinä toinen kirurgi nosti puseron helmaa ja kumpainenkin henkeä pidätellen totesi että onpahan läskiä. Minulla kun syvä notko alaselässä ja sitä läskiä sitten liiankin kanssa, niin tohtorit totesivat, oikein kirjasivat kansioonsa että tällä potilaalla on pakarat jo selässä...
Ole siinä sitten  nauramatta noiden totuudentorvien kuullen..
Sunnuntaiaamuna tietysti jatkettiin isommassa leikkaussalissa, joka meidän makkariimme perustettiin. Meikämummu potilaana keskellä parisänkyä ja kaksi kirurgia hääri ympärillä tehden tutkimuksiaan.
 Rekvisiittaa ja instrumentteja paljolti. Vaarin valkopaidat lääkäritakkeina, mummun suojalasit ja hengityssuojaimet lasipajasta varusteina, siltä varalta että jos veri roiskuu kun suurta leikkausta tehdään. Nuorempi kirurgi maskina hengityssuojainta kokeili, vaan totesi ettei henki kulje. Laitetaanpa tämä kuonokoppa potilaalle ja rauhoittavaa sen kautta. Toinen kirurgi ultras kättäni ja totesi että siinä suuri syöpä. Eivät enää uskaltaneet puseron helmaa nostaa kun sitä läskiä liialti.
Kollegapari pohti siinä tutkimuksen yhteydessä syövän syntyä, nuorempi kirurgi arveli että syömisestä syöpä saattaa syntyä. Kuiskuttelivat hienotunteiseti ettei potilas vain narkoosin läpi kuule arviointejaan, totesivat että tämä potilas ainakin on syönyt, näkihän se jo illalla.
Silloin mummelipotilaan pokka petti ja kuonokoppa lensi naurunpyrskähdyksestä, ja nuorempi kirurgi hätääntyi, hertsileijaa, hertsileijaa, taisikin mennä rauhoittava sijasta ilokaasua tuon maskin kautta .Pian piikkiä,pian piikkiä ja lisää rauhoitusta. 
Voi tuota nykylasten tiedon määrää,,ei voi kuin ihastella. Iloiten ihastella masennuksen karkoittajia. Mummelia niin  naurattanut heidän toilauksensa. 
Joulunaikaan ovat tulossa ja "lasaareetia" jatketaan. Käyn kirppareilta etsimässä lääkäritakkeja ettei vaarin juhlapaidat tärvelly kun rintataskussa kuulakärkikyniä rivittäin potilaskansioon kirjattavia tietoja varten. 
Nyt siis moninaisiin jouluvalmisteluihin iloisella ja valoisalla mielellä!


8 kommenttia:

 1. Kiitos Sinikka ihastuttavien potilastutkimusten selostamisesta! Kyllä naurua piisaa ja lapset ovat kyllä melkoisia mestareita yhdistelemään eri kautta saamiaan tietoja ja tekevät sen niin innoissaan ja ilolla. Piristyneenä minäkin jatkan päivääni! Kiitos myös FB-keskustelusta! Helena

  VastaaPoista
 2. Kiitos Helena ystävyydestäsi!
  Mukava että meillä näitä monia foorumeita yhteydenpitoon. Odotetaan iloiten joulujuhlaa!

  VastaaPoista
 3. Kylläpäs teillä on ollut mukavaa, kivaa luettavaa:)

  VastaaPoista
 4. Mummelin "mussukoita" ovat, vielä niin ihanan aitoja!

  VastaaPoista
 5. Ihanat kirurgit! Mummeli sitten vaan kerää lisää sairauksia ja vaivoja, niin nuoret kirurgit kyllä parantaa:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Raija!
  Vaivoja kyllä riittää, jos vaan kaikki listaa. Tänään haettava kirpparilta "lääkäritakkeja" ettei vaarin juhlapaidat tärvelly.
  Aiemmin nuorempi kirurgi teki suuren aivoleikkauksen(lobotomian)lelurälläkällä, että järeät on aseet.No, taisipa mummelipotilas ollakin kova luupää..
  Oikein kirjattava noita hauskoja juttuja että saavat lapsukaiset aikanaan lueskella.

  VastaaPoista
 7. Ihana Sinikka kun olet noita lasten juttuja tänne kirjannut täällähän ne pysyy tallessakin. Luulenpa että mummulta ovat luovuutensa perineet !! Kyllä siinä taisi masennuskin tulla hoidetuksi ihan ohessa <3


  VastaaPoista
 8. Ritva,todellakin ihailen heidän tietotaitoaan ja kekseliäisyyttään.Kaikki oli niin luonnikasta kuin ainakin leikkuusalissa.
  Odotan taas uusia toimenpiteitään kun Vilma tänään tulossa mummulaan, Petteri haetaan avustajaksi.
  Ovat he ilostuttajia!

  VastaaPoista