sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Syyssävyjä sateessa.

 Tämä Purppurahappomarja jaksaa ilahduttaa kesän kaiken, syysävyissään vielä panee parastaan. Tästä, jos jostain, olen ollut kiitollinen.
 Jalokärhökin ehti kukkiinsa ennen talven tuloa. Oi, oi, saisinpa se talvetettua. Jemmassa on sellaista suojaturvetta jota talvisuojukseksi mainostettiin. Sitäpä sitä juurelle.Talvisuojausvinkkejä myös vastaanotan!
 Ruukkuihin sommittelin syysasetelman.Pelargoniat terassilla katon alla odottamassa talviteloille vientiä, siinä niin innostuivat kukkimaan. Sadehan niitä riepuraukkoja piiskannut koko kesän, ei ihme että mieltään osoittivat.
Ensi kesälle keksittävä muuta ruukkukukkaa. Ehdotuksia vastaanotetaan.
Kukkasten kestettävä paahdetta ja sadettakin, jos ensi kesäkin samanmoinen, toivottavasti ei!
Pikku hiljaa syystyöt pihatsulla kondiksessa, kukkasipulit vielä maahan, senjälkeen meikämummeli muuttaa sisähommiin.
Mieluisaa myöhäissyksyä ystäväiset!
Posted by Picasa

9 kommenttia:

 1. Kaunista on syksyisellä pihallasi! Happomarjan syvänpunainen hehku ilahduttaa varmasti. Ja jalokärhösi jatkaa kukkimistaan. Olen aina vähän kade niille, joiden kärhöt kukoistaa, itselläni eivät ole koskaan onnistuneet kasvamaan.
  Mukavia syyspäiviä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Anja!
  Jalokärhön jatkosta ei vielä tiedä, ensimmäistä kesäänsä vasta ollut.Pikkuhiljaa syyssessiot pihapiirissä pidetty ja meikämummeli alkaa "sisäsiistiksi"!

  VastaaPoista
 3. Kaunista syysloistoa,hyvää pyhäpäivää:)

  VastaaPoista
 4. Happomarjapensas on niin kaunis harmaata kivetystä vasten, ihana väriyhdistelmä:)
  Syystöitä ulkona minäkin yritän tehdä toisella kädellä ja toisella käytellä ompelukonetta, kun pihatyöt ON TEHTÄVÄ ja ompelu vetää enenmmä puoleensa:)

  VastaaPoista
 5. Kiitokset Ritva ja Irma!
  Sepeli/purppurahappomarja yhdistelmä onnistui. Meillä suuri kasa ylimääräistä sepeliä kun tämä talo ostettiin ja mietin mihin sillä käyttöä, tuossapa natsaa, lehtiimuri-puhaltimella kerätään lehdet juurilta.
  Mukava pyhäpäivä, päiväkahvikattaus ihanien ystävien tulla kahveelle. Tarjoisin teillekin kun olisitte likimpänä!

  VastaaPoista
 6. Todella kauniit värit happomarjapensaassa.
  Syystöitä on täälläkin tehty.
  Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Sylvi!
  Sukuselvitystä vieraiden kanssa, hyvin aukeni haussa olevat juuret. Mielenkiintoa tuntui löytyvän. Nyt unimaille että huomenissa virkeänä alkavaan viikkoon.

  VastaaPoista
 8. Paljon vielä kukkii pihallasi, happomarjan punaiset lehdet ovat kuin kukkia nekin. Ja tuo tekemäsi ruukku on upea syysasetelmassaankin. Mukavaa viikkoa, toivottavasti sateet rupeavat hellittämään.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Sirkka!
  Täytyy myöntää että totisesti tympii nämä jatkuvat sateet. Tyttären perheellä talopaketti pystyssä ja vesikattoa vailla, aluskate kylläkin. Kyllä paineita piisaa myöhäisrakentajille,,oi,oi!
  Ihailen todellakin purppurahappomarjojani, ne jaksaneet koko kesän kaunistaa!

  VastaaPoista