keskiviikko 3. elokuuta 2011

Risulinnut.

Koko kauniin kesän minulla risut liossa vesisammiossa ja viimein oli aika ruveta niitä jalostamaan. Hyi,mitä haisulihommaa, liotusvesi aiva tervanruskeaa ja huuhdottava materiaalia moneen kertaan ja kuitenkin kädet jäi haisemaan.
Oma tarinansa näilläkin risulinnuilla. Kurjen anatomia minulla harkinnassa joten selasin lintukirjani sitä tutkaillakseni. Eihän kirjoissani lainkaa kuvausta pitkäkauloista. Siispä nettiin.
Siellä sanottiin että kurki munii1-3 munaa ja tekemässäni pesässä niitä seitsemän kappaletta. Sanoinkin että siinä nyt sitten naaraan ja uroksen munat..
Kurkitutkielmassani ehdin pyrstöpäähän ja silloin salama pimensi tietsikkani. Salaman syy siis jos kurkeni epämuodostuneita.
Risumateriaali pitkästä liotuksesta huolimatta katkeilevaista ja lepänoksiakin lisukkeeksi otettava.
Tuo seisova kurki niin hassun näköinen että harakatkin isännän ohessa sille nauroi.
Harjateräsjalat sojotti pyrstöperässä hullunkurisesti. Sanoinkin ukkokullalle että väännä hyvä mies niitä paremmaksi kun omat käsivoimat ei riittäneet.
Niinpä hän polkaisi kurjen mahan päälle ja oikaisi koipia. Petteri poika,6v, hätääntyneenä mummulle sanomaan että " tuu pian, vaari polkee sinun kurjan kurjen aivan laihaks"..
Meillehän lystiä riittää kun tuota "nälkäkurkea"katsomme.
Lopuista risusista sitten tuo naaraan tekele tuossa, siinä se makaa munien vieressä ja näyttää että kinaavat kumman vuoro hautoa.

9 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis risulintu ja tuo parvikin puussa. Kyllä sinä olet taitava nainen joka lähtöön. Sinulta lintujakin syntyy savesta ja risusta ja luovuutesi on ehtymätön! Mukavia elokuun päiviä sinulle ystäväni.

  VastaaPoista
 2. Komia on risukurki.
  Olet taitava.
  Löysin kirsikkapuustasi kahdeksan lintua.
  Mukavaa iltaa sinulle ja risulintulaan!♥

  VastaaPoista
 3. Katsoin ensin, että ne on ihan oikeita lintuja. Niin aidon näköisiä ovat.

  Olet tosi taitava.
  Hyvää illan jatkoa ja kauniita elokuisia päiviä eteenpäinkin.

  VastaaPoista
 4. Heippa Anja,pitkästä aikaa ja kommenttikiitos!
  Kuten huomaat uusi kone ja vanha pää ei oikein pelaa.Toisen kuvan alla teksti viivattua, en ymmärrä mitä taas tapahtui.
  Päivä oltu mustikkametsässä ukulin kanssa,piti mennä "ulkomaille Ullavaan" ennenkuin marjoja löytyi.Yli 40 litraa saalista.Kilometri kävelyä metsästä autolle. Meikämummeli nitroakin joutui nappasemaan,ja marjat olis jääneet metsään ilman miehistä kantoapua. Kyllä minä poimin, perkaan ja pakastan, mutta kantojuhdaksi minusta ei.Ihanaa aikaa tämä elokuu .Tekin olette saalistaneet vaikka mitä marja-antia,metsästä ja puutarhasta.
  Kaikkea hyvää sinunkin elokuuhusi Anja ystävä!

  VastaaPoista
 5. Tykkään noista linnuista, naurakoon kuka nauraa, mitäs se haittaa ja hyvä jos tuottaa mukavaa oloa. Puusta löysin kahdeksan linutua. Tämä on TODELLA kiva idea!

  VastaaPoista
 6. Kiitos naiset kommenteista!
  Kahdeksanhan pientä risulintua kelopuun oksilla,joka liki talvista lintujen ruokintapaikkaa.Talvella oksilla varmaan värikkäämpiäkin lentäväisiä.
  Noilla risujutuilla useinkin ilhduttava vaikutus.Kerrankin supersuuren risulastin kanssa pyörineni tuossa tieristeyksessä odottaessani ylipääsyä töistä tulevien autovirrasta,taakan takaa huomasin että ohikulkijoilla tosi hauskaa. Siinähän sen päivän "hyvä työ",saada kanssaihmiset iloiseksi.
  "Nälkäkurkeni" nököttäkööt pihaastolla kaikessa rauhassa, talveksi muuttanevat muualle toisten mukana.

  VastaaPoista
 7. Hienot linnut! Minusta ne näyttävät uteliailta, siis nuo isommmat :) Tosi kiva idea myöskin linnut puussa.

  VastaaPoista
 8. Todella hienoja ja oikean näköisiä lintuja olet tehnyt! Elävän näköisiä.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Sirkka!
  Nälkäkurjeksihan niitä puhuttelen,siksiköhän kun tekijä ei mikään nälkäkurki.
  Nyt menossa taas muut meiningit,multakasoja pihalla, siellä ja täällä,hups, ennenkuin on tasattu ja nurmetettu, niin monta lapioluontia. No, sehän sitä hyötyliikuntaa.

  VastaaPoista