sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Haiseva tarjous.

Posted by PicasaSorruin tässä päivänä muuanna heräteostoon. Makkariin olin haaveillut uusia mattoja,entiset ei mukamas synkanneet muihin väreihin.
Siinäpä sitten seliseliä isännälle että mikäkös innonpaukahdus Prismassa sattuikaan.
Kuittasin hankintani tulevaksi isänpäivälahjaksi ja pulputin kuin Vileeni aikanaan että kun "halavalla sain".
Kyllähän värit synkkaa, ainoa paha pointti, kun uutukaiset matot niin pahalle haisee. Koetin niitä ulkoiluttaakin, mutta vaikuttaa että haisulimatot nämä oli. Kaupassa olivat pakattuna muovikääreeseen, joten siellä ei hajua tunnistanut.
Ei kiva jos makarissa tuollainen haisuhaitta.
Onneksi kuitti ja hintalaput tallessa, pakko palauttaa isukin lahja kun sattui olemaan haiseva tarjous.
(kuvaushetkellä ulkona sateli lumihiutaleita, ne vinottain heijasteena matoissa)

7 kommenttia:

 1. Voi niitä entisiä aikoja kun matot kudotiin omilla kangaspuilla ja raaka-aineet tulivat lähipiiristä. Monta tarinaa räsymatoilla oli kerrottavana. Nyky matot vain hajulla kertoo alkuperästä, ettei vaan kamelin lanta haissut näissä? Isukki on varmaan tyytyväinen jos saa kevyempää tampattavaa ja vähän pepulle taputtaa.

  Teuvo Noormarkusta

  VastaaPoista
 2. Teuvo;Olen minäkin elämässäni piiiitkästi räsymattoja kutonut, vieläkin kaksissa kutomapuissa loimet, vaan kädet ei kestä paukuttelua.
  Paljon leikeltyjä matonkuteita joita ei hennoisi polttaakaan, koetan "testamentata"jollekin.

  VastaaPoista
 3. Meillä on kangaspuut kadonnut matkanvarella, molemilla isoäideillä kyllä puut oli. Nyt ei ole jäljelää muuta kuin jokunen metri ylimääräisiä mattoja. Pistä huutopiste netiin myyntiin jollei muuten halukkaita ottajia löydy. Nämä nyky ihmiset on kyllä sen verran uusavuttomia ettei niiltä taida maton kutominen luonata.

  Teuvo

  VastaaPoista
 4. Harmi, että mattosi olivat haisuleita. Minulla on myös mieheni isoisän tekemät kangaspuut, joilla olen vuosia sitten kutonut maton poikineen. Äitini kutoi aikanaan niin paljon räsymattoja, että niitä riittää lopun ikäni ajaksi. Kangaspuut on nyt varastossa, mutta odottavat inspistä, josko nostaisin ne esille.

  VastaaPoista
 5. Olipas kumma juttu, eikö tuulettamalla lähde?
  Meidän Tanjalla on oikein antiikkiset kangaspuut pienet ja kauniit! Oli tarkoitus kasata jossain vaiheessa ainakin sisustusmielessä, tällä hetkellä lapset tarvitsee niin paljon tilaa että ei onnistu. Muuten Tanja voisi ostaa
  räsymattoja kun on vanha talo !!!

  VastaaPoista
 6. Ritva; tänäänkin ulkoilutin pitkän päivän mattoja,haisuleita vieläkin.Palautan kun ehdin, levii haju koko huusholliin.
  Minulla mattokuteita paljon,joitain räsymattoja jäljellä,enimmät jo lahjoitin.Voitais joskus katastaa sillä silmällä..

  VastaaPoista
 7. Palautan hajumatot, on tässä muutakin puuhaa kuin kantaa edestakas ulkoiluun ja sisälle.

  VastaaPoista