lauantai 2. heinäkuuta 2011

Lintuilua.


Tämänkesäinen harakkapoikue hyväksynyt risuteelmäni ja seivästuolin pienan varalaskupaikoikseen vaativien lentoharjoitustsen ollessa meneillään. Kuvat olen sisätiloista ottanut,liekö ikkunat taas pesun tarpeessa kun sameutta kuvissa.


Sieltä yläoksistosta kuuluu emon räväkkä ohjeistus.Olin kuulevinani että uudestaan, uudestaan, ilmaa siipien alle, tuumaustunteja ei pidetä. Jotenkin eläydyin emon käskyttämiseen, jotain tuttua siinä lie. Omallekin pesueelle joskus tullut oltua tiukkana, sama pätee tuolla eläinkunnassakin.Mutta, määrä kaikessa,siinä poikapolo puolipökerryksissä huohottaa,pläähh!
Hyvinsyöneen näköinen on, siinäkö syy huohotukseen. Samaa saanen kysyä itseltäni ponnistusten jälkeen..enää ei vanhemmat käskyttäjänä, sisäminä se on joka vaatii usein yli voimien. Huiliorsi hyvä olemassa harakkapojalle niinkuin minullekin.
Pihapuuhasteluni senkun jatkuu ja nämäkin harakkaherrat moniaasti "kotkotuksilleni" nauraa.
Tämä rastasröntti tepastelee raparperilehtilaatalla, jota en vielä saanut käytävään kaivettua. Rupesi aktiivisesti vierailemaan kuukausimansikkamaalla, jonka lastenlapsille istutin, kuvitteli että sille ne kypsymässä. Eilen verkotin mansikkamaan,
joku sanoi ettei ilkeä verkkoja laittaa kun linnut niihin jää kiinni. Useimmitenhän varkauksista kiinni jääkin. Tämä verkko niin pienisilmäistä että hyvin päällä hyppeli ja söi mansikat yläkautta. Pienen rakosen löysi ja siitäpä sivahti sisään, minä pelotteena perään ja liukkaasti verkon alta lennähti metsään ja ryökäle, räkättikin mennessään.
Siitä paikasta lähdin ostamaan isompaa verkkoa ja pitempiä tolppia tilasin ukulilta. Huusin rohmuajalle että minun kanssa et leiki, katsotaan kumpi viimeksi räkättää.. Olenkohan liian julma?


Posted by Picasa

7 kommenttia:

 1. Tuossa toisessa kuvassa on valmis akvarelli aihe. Muuten risuteelmä on vajaat portaat Taivaaseen.

  Teuvo Noormarkusta

  VastaaPoista
 2. Hauskasti kerroit kuvasit linnunlentoharjoituksista.
  Niillä onkin nyt tähän aikaa kovat harjoitukset käynnissä.
  Rastaat ovat ahneita marjojen perään.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Teuvo, taitaapa ollakin mukava maalausaihe,sitten joskus kun sivellinhommiin ehdin.
  Sylvilekin kiitos kommentista!
  Nyt mansikkamaassa kunnon verkotus.Hain isomman "pensasperuukin" ja ukkokullan kanssa uudet tolpat pystytettiin.Tekisi mieli huomisaamuna aikaisin räkätille räkättää että "ähä kutti"!

  VastaaPoista
 4. Ilmaa siipien alle tarvitsevat harakanpojatkin, joten ei auta muuta kuin hypätä pesän reunalta. Onneksi on hieno lepo-orsi lähellä!
  Räkätit rohmuaa mansikat heti kun vähän punettuvat, ellei ehdi verkottamaan. Me laitoimme jo pun.viinimarjoillekin verkot, kun raakoina raastoivat jo nokkiinsa. Pian saskatonpensaat tarvitsevat myös verkot jos aiomme yhtään ehtiä niitä talveksi keräämään, luin jostakin niiden terveellisyydestä.
  Kivalta näyttää raparperinlehtiaskelmasi. Minulla on pari linnunkylpyaltaina mökillä (vaikka järvi vieressä!) kun valoin ne kiven päälle, että sain reunat nousemaan ylös.

  VastaaPoista
 5. Kiitokset Anja!
  Nyt "pensasperuukeissa" korjattu versio.Miesapu oli paikallaan.
  Raparperilehtiaskelmia yli 30 kpl,ja juoma-altaita sekä iso vesikuppi,80 l vetävä valmiina.Kupposet kuitenkin jo toisin tekisin.
  Kupin alaosaan myös lehtikuvion, sentään sivut näkösällä jos ei maahan kaiva.
  Korjausvisio niihikin muhimassa, kokeilen jos toimii.Kuvaan sitten tuloksen.
  Kelokirsikkapuu odottaa oksilleen risulintuja, niille ne harakatkin sitten nauraa.
  Monenlaista pihastelua vielä edessä ennen marjastusaikaa. On tämä kesä IHANAISTA!

  VastaaPoista
 6. On tämä kesä ihanaista!- lainaan sanojasi!olet tekaissut kivoja "patsaita# puutarhaasi, varmaan mieluisia harakoista! Mieluisilta näyttävät myös valamasi raparperilaatat. Oi, kun ovat kauniita. Voin kuvitella miltä näyttää, kun ne ovat paikoillaan. Puuhailet monenlaista. Täällä käynyt ukkonen ja satanut tänään sunnuntaina. Hyvää sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Sirkka, kiitos!
  Mielenkiinnolla seurasin poikueen lentoharjoituksia, mutta äskettäinpä kiukku kihahti, nyppivät keltaiset orvokkini nokkaansa. Muutoinkin perennapenkkini aneeminen ja nyt vähäiset kukkaset katoaa.
  Jotain keksittävä,,
  Risukasat vielä "vaiheessa" kurki ja kurjen pesää niistä yritän työstää.Ehdittävä ennen marjastusaikaa. Pyhäistä päivää sinullekin!

  VastaaPoista