torstai 14. heinäkuuta 2011

Kartanomiljöötä.

Akvarelliopettajamme patistelee meitä pihalle maalailemaan heti kun sää sallii. Sadeilman alla ja jälkeen kylläkin sääsket kiusana, auringon aikaan paarmat ja kärpäset. Huomaan että itikat huumaantuu hunajaisista väreisä tai mikä niissä lie kiehtoo kun niin tuttavuutta tekevät. Yllä oleva kuva kartanon päärakennuksen päädystä. Tuolla vasemmalla sivulla pilkottaa maalaussali.
Tässä sauna ja kylpyosasto uima-altaineen ,tuo auringossa kylpevä torni,kartanon vesitorni. Ruusupensaiden kukinta takana,harmillista.
Tällaisia idyllisiä kujia ja hämyisiä polkuja pihapiirissä riittää. Polkuja kattaa komeiden vanhojen jalolehtipuiden muodotamat holvit.
Tämän kujanteen päässä ihanat sammaloituneet kiviportaat. voi vain kuvitella kesäillan idylliä kun kartanon rakastavaiset kujia kulkeneet.


Portaikkoja päärakennuksen eri puolilla riittää. Huomaatko kuinka jykevää on rakennuksen vuorilaudoitis.
Nämä portaat nousee puutarhapuolelta tuohon valoisaan päätysaliin jossa maalaamme.
Yhäti rappuamista.
Kartanorakennuksen sisääntuloportaita. Tarpeen minulle, käsikipeälle ja sydäntautiselle "muusa", joka raskaat laukut kantoi sisään. Kurssiporukka mukavaa, mutta niin mukava ja kotoisan tuntuista kun ukkokultani myös täällä.


Posted by Picasa

5 kommenttia:

 1. Idullinen paikka.
  Niin romanttinen puutarha ja kujat.
  Tuolla olisi hauska kuherrella nuorenaparina, vaikka voihan sitä vanhempanakin.
  Oikein mukavaa jatkoa kursilla.
  Kiitos kun laitoit kuvia meillekin nähtäväksi.

  VastaaPoista
 2. Mielelläni jaan ihanan viikon kanssanne.
  Taas yksi rikas kokemus,olla mieluisassa harrastuksessa mukavien kurssikaverien ja oivallisen opettajamme kanssa ja ennenkaikkea oman ukkokullan kera.Hänkin saanut levätä kunnolla, on käynyt päivittäin alueen nähtävyyksiä katselemassa kameran kanssa.

  VastaaPoista
 3. Kyllä on inspiroivan näköinen miljöö teillä siellä kurssilla! Parasta tietysti, kun saat ukkokullan kanssa yhdessä asustella ja taiteilla!

  VastaaPoista
 4. Kaunis ja inspiroiva miljöö houkutti varmaankin teitä kurssilaisia! Vilkuttelin eilen taas tienhaarassa kun palasimme mökkimatkalta lapsenlapsen kera. Prinssipuoliso oli kotona poimimassa mustikoita, talven tarve on pakastimessa. Hartola on ns. puolimatkankrouvi eli tankkaamme siellä aina mökkireissulla sekä auton että itsemme. Ja onhan se prinssipuolison synnyinkunta, joten pysäys on ihan "must" joka reissu. Ja ne syysmarkkinat myös.

  VastaaPoista
 5. Sirkka ja Anja, kiitokset!
  Tosi antoisa viikko monipuolisine ohjelmineen, mutta,
  "niin ihmeen hyvä kotiin tulla taas".
  Kukkasetkin kiittelee kotiutujia,olivat sadetta saaneet.Kuinka viikossa etupihan purppurahappomarjapensaatkin kasvaa hötkäisseet.
  Pitäisköhän olla useammin kotoa pois.Kotimatkalla marjastajia tienvarsimetsiköissä.Miten lie täällä,pari viikkoa jäljessä etelän kypsymisiä.
  Täytyy arkana selältä ja käsiltä kysyä suostuvatko marjastukseen..

  VastaaPoista