perjantai 1. lokakuuta 2010

Syksyiset senssit.

Posted by PicasaAiemminkin olen kertoillut että Eteläpihamme kesähelteinen , joten paljon kiviä ja risua koristeeksi olen haalinut. Eivät tarvitse kastelua eikä lannoitusta.
Marja ja sieniretkilläni olen saalistanut myös risuja, jäkäliä ja sammalia, niistä syysistutuksia tehden.
Harjateräsverkkoa jäi kivimonumentistani passeli pala säleikkövilliviinille ja varastoseinustan kiviesteeksi. Seinustalla superkorennot lentelee risupusikossa.
Villiviinitelineestä heinäseipäitä ylijäämää, josta kolmijalan rautapadalle sain kyhättyä.
Seivästuolit sai myös syyskuosin poronpallerojäkälästä ja poronsarvijäkälästä, vai hirvesarvijäkälääkö lie, en ole varma sortimentista.
Tuon 50-litraisen ruostuneen maitotonkan kirpparilta ostin, ukkokulta kyllä kommentoi hankintaani..Siihen karhean kauniit kuusen kuivat oksat koivukiehkuroineen asettelin. Toisen seivästuolin kavereina vanhat pläkkiastiat koivurisuineen.
Niin että karut on koristeet pihapuuhasteluni tuloksena.

5 kommenttia:

 1. Voi hertsileijaa sitä ideoiden määrää!!! Minäkin näistä heräsin; meillä on aikamoinen kasa heinäseipäitä autokatoksen seinustalla, tuotiin ne mummolan mökiltä kun sitä myytiin vuosikymmen sitten. Ja kaikki padat on mökillä, joten ei kun sieltä kyytiin ja kanervia pihaan roikkumaan. Ja yhtä ruosteinen maitotonkkakin on mökin aitassa odottamassa ahaa-elämystä. Tuossapa se tuli.
  Uskomattomia ovat aikaansaannoksesi.

  VastaaPoista
 2. Voi että ovat ihania ,ihania juttuja. Tiedät kyllä että kovasti minunkin makuuni !
  Ja suurimmaksi osaksi luonnontuotteita tai ainakin kierrätystavaraa. Hyvin ekologista!
  Minä olen sortunut ostamaan kanervia ja callunoita, tarkoitus kyllä jäkäliä ja oksia kyllä hakea seuraksi.

  VastaaPoista
 3. Mukava että kyhäelmäni makuunne.Ne niin naisen logiikalla tehtyjä. Ei aina auta vaikka rakennusmestarin tyttö oonkin,liian hätiköivä ja malttamaton mieli nääs.
  Jos jokin tekele työn alla, mielessä jo muhii muut.
  Eiliselläkin sieniretkellä kanttarellien ja lampaankääpien lisukkeeksi korit täynnänsä tuohiskäppyröitä,jäkäläoksia ja männynkäpyjä.Oi,oi, isännältä piilotettava siihen saakka että jalosteina kantamukseni.

  VastaaPoista
 4. Materiaalit voivat olla karuja, mutta nämä kaikki ovat kyllä ihanasti ideoituja taideteoksia! On siinä ollut tekemistä... minä tykkään ehkä eniten juuri tuosta maitotonkka-asetelmasta, lämpimät värit.

  VastaaPoista
 5. Entisenä lypsäjänä tonkat tuttuja.Meillä kuitenkin alumiinitonkkia.Tuo ruosteinen kirparilla miellytti ja muukin ruosteinen, kuten edellä olleessa blogituksessani se kivimonumentti,ruosteiseen harjateräsverkkoon tehtynä.
  Kyllä luontoretkiltä monenlaista karhean kaunista löytyy.

  VastaaPoista